Politica

Consiliul Județean a lansat un nou proiect româno-bulgar cu fonduri europene pentru refacerea infrastructurii rutiere

Reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Giurgiu, ai Primăriei Borovo din districtul Ruse şi conducerea Euroregiunii Danubius Giurgiu-Ruse au participat, astăzi, 11 februarie, la Giurgiu, la o conferinţă de lansare a unui nou proiect româno-bulgar.

Este vorba despre proiectul „Noduri bine conectate Giurgiu-Borovo la reţeaua de transport TEN-T), cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în cadrul Programului Interreg V-A România Bulgaria 2014-2020.

Obiectivul general al proiectului este îmbunătăţirea sistemului de transport comun în conectarea eficientă a comunităţilor Giurgiu şi Borovo cu o reţea de transport TEN-T de bază.

Practic, cu banii primiţi, Consiliul Judeţean Giurgiu va reabilita şi moderniza Drumul Judeţean 601 Bolintin-Vale-Malu Spart-DN 61, pe o lungime de peste 7,4 kilometri.

Valoarea totală a proiectului este de aproape 5 milioane de euro din care 2,6 milioane revin judeţului Giurgiu. Durata de implementare este de 36 de luni.

La conferinţa de astăzi au participat vicepreşedintele CJ Giurgiu Lucian Corozel şi întreaga echipă de proiect din partea judeţului nostru, iar din partea administraţiei din Borovo, Valery Borisova- viceprimar. De asemenea au fost prezenţi membri ai echipei de implementare din partea bulgară, dar şi directorul Euroregiunii Danubius Giurgiu-Ruse, Lili Ganceva.

Cu toţii le-au mulţumit celor care au lucrat la întocmirea acestui proiect foarte important pentru ambele regiuni.

„Le mulţumesc şi îi felicit pe toţi partenerii noştri, pe membrii echipelor de implementare, pentru că a fost multă muncă! În mod deosebit, doresc să îi mulţumesc doamnei Lili Ganceva pentru tot ceea ce realizează pentru ambele regiuni. Consider că, de fapt, există un al doilea „pod peste Dunăre” şi acesta se numeşte Lili Ganceva!”, a declarat vicepreşedintele Lucian Corozel cel care, de asemenea, a prezentat, pe scurt, toate proiectele româno-bulgare câştigate între anii 2016-2020.

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica