Politica

Consiliul Județean va consolida și restaura, cu bani europeni,  Muzeul Județean ”Teohari Antonescu”

 

În ședința de astăzi a Consiliului Județean, pe ordinea de zi s-a aflat și aprobarea Proiectului ”Restaurare, consolidare și dotare muzeul județean Teohari Antonescu” ce va fi depus de județul Giurgiu, reprezentat de Consiliul Județean, în cadrul Programului Granturi SEE 2014-2021, RO-Cultura, Apelul ”Restaurarea și revitalizarea monumentelor istorice”.

Muzeul giurgiuvean, aflat în subordinea Consiliului Județean, se confruntă cu serioase probleme generate de starea de degradare a clădirii care adăpostește muzeul și care nu a mai beneficiat de lucrări semnificative de consolidare și restaurare de la înființarea sa, în anul 1977.

Proiectul, finanțat parțial cu fonduri europene, urmărește atât restaurarea și consolidarea cât și dotarea muzeului, astfel încât să ofere un spațiu modern pentru  desfășurarea activității personalului, pentru conservarea corespunzătoare a exponatelor, dar și siguranța vizitatorilor.

Bugetul total al proiectului este de maxim 2.500.ooo de euro, echivalentul a 12.000.000 de lei din care: bugetul alocat Județului Giurgiu este de maxim 2.500.000, echivalent a 10.800.000, iar bugetul partenerilor este de maxim 250.000 de euro, echivalent a 1.200.000 lei, așa cum se specifică în referatul de aprobare.

De asemenea, conform prevederilor din cererea de finanțare, pe lângă alte obligații, se va asigura și crearea a 10 locuri de muncă în cadrul muzeului.

Cererea de finanțare se depune până la data de 8 octombrie iar durata de realizare a investiției va fi de 36 de luni.

M.B

 

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica