Politica

Crina Stoianovici, președinta OFSD Giurgiu: ”Situația creată de ALDE la Bucșani este o încălcare a legii și vom depune plângere penală”

Unul din subiectele discutate astăzi în conferința de presă desfășurată la sediul PSD Giurgiu, a fost situația creată în comuna Bucșani unde, sub presiunea unor membri ALDE, dan Păsat și Vasile Musșățea, s-a votat în Consiliul Local suspendarea viceprimarului social democrat, Ionel Rizea.

Subiectul a fost prezentat de Crina Stoianovici, avocat și președinta Organizației de femei a PSD Giurgiu:

”Situația creată de ALDE la Bucșani este o clară încălcare a legii în Consiliu Local. Care sunt faptele, prin urmare: la data de 17 ianuarie 2020, Consiliul Local Bucșani, a doptat Hotărârea nr. 1/2020, prin care s-a eliberat din funcție viceprimarul comunei Bucsani, membru PSD. Prin această hotărâre s-au încălcat prevederile 152, punctul 5 din noul Cod Administrativ care prevede că, ”Eliberarea din funcție a viceprimarului se poate face de consiliul local, prin hotărâre adoptată, prin vot secret, cu majoritatea a două treimi din numărul consilierilor în funcție, la propunerea temeinic motivată a primarului sau a unei treimi din numărul consilierilor locali în funcție. Eliberarea din funcție a viceprimarului nu se poate face în ultimele 6 luni ale mandatului consiliului local”.

Crina Stoianovici a mai precizat că, deși nu a fost stabilită data alegerilor locale, uzuanțele de la ultimele alegeri arată că acestea se desfășoară până la data de 15 iunie 2020. Astfel, termenul de șase luni prevăzut de articolul 152, al.5, de împlinește de la data de 17 ianuarie 2020, dacă s-ar merge pe această argumentare. Temenul  de șase luni prevăzut de articolul 81 din Codul de procedură civilă stabilește și statuează imperativ că, termenele pe luni, se împlinesc în ziua corespunzătoare a ultimei luni din această perioadă, adică 17 iulie. Un alt argument prezentat este acela că mandatul Consiliului Local din comuna Bucșani expiră pe data de 13 iunie, pentru că atunci a fost validat.

Crina Stoianovici a mai subliniat și aspectul legat de prezența lui Dan Păsat în ședința respectivă:

”Ca simplu cetățean, are voie să participe, cu acordul membrilor consiliului, numai că, fiind prezent la o ședință în care se votează eliberarea din funcție a unui viceprimar, în condițiile în care cinci consilieri care sunt membri PSD au votat împotriva mmbrului propriului partid, noi considerăm că avem indicii temeinice pentru săvâeșirea unei infracțiuni. De aceea luăm în calcul și formularea unei plângeri penale împotriva domnului Dan Păsat. Este evident că au fost exercitate presiuni, iar prin prezența dumnealui s-a dorit să fie constrânși și să se exercite presiuni asupra acestor cinci consilieri care au votat contrar ăntereselor partidului pe lista căruia au fost aleși. Această autoritae a domnului Păsat cred că a fost întărită de prezența, alături de el a domnului mustățea, care se pare că a și condus această ședință, Mistățea fiind reprezentantul Instituției Prefectului. Eu zib că prin aceste lucruri se încalcă flagrant legea, atât cea administrativă cât și cea penală, și așa cum am precizat, vom formula plângere penală”, a mai spus Crina Stoianovici.

M.B

 

 

 

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica