EditorialPolitica

Cum ne „violează” peneliștii

Noul PNL obținut din fuziunea foștilor (de acum) liberali cu pedeliștii lui Vasile Blaga nu se dezminte. Dacă în campania electorală pentru prezidențiale urlau, cât îi țineau plămânii, că nu e bine ca toată puterea să fie în mâna unui singur partid, uite că acum exact asta își doresc. Au președinția țării, acum vor și guvernarea! Deocamdată, le este suficient doar să trâmbițeze această idee. Până la alegerile din 2016, cel puțin, PSD are o majoritate confortabilă în Parlament, ceea ce face ca speranțele oamenilor lui Iohannis, Gorghiu și Blaga să rămână doar la stadiul de speranțe.

Mai nou, aceiași reprezentanți ai „dreptei”, susțin că nimic din ceea ce este prevăzut în Codul Fiscal (întors, de altfel, de președintele Iohannis de la promulgare) nu este viabil. Uită, probabil, acești vajnici reprezentanți, că mare parte dintre cele promovate de Cod sunt idei liberale, propuse de liberali și acceptate de Guvernul Ponta, idei cu care aceștia au defilat în campania electorală pentru prezidențialele de anul trecut.

Acum, după ce au trâmbițat că nu sunt sprijiniți investitorii, când noul Cod prevede facilități fiscale, vin „profesioniștii” în ale analizelor economice să dezbată.

„Codul Fiscal este gura de oxigen pentru multinaționale; de aceea, trebuie regândit, rediscutat și propus, într-o formă îmbunătățită, spre promulgare!”, au susținut, la unison, cei doi copreședinți ai PNL-ului giurgiuvean, într-o conferință de presă recent derulată la sediul partidului lor.

Și au ținut-o cu „trebuie regândit, rediscutat”, până când ne-au plictisit. Sau, ca să parafrazez un coleg de breaslă, la ieșirea din conferință: „Dom’le, eu unul mă simt violat intelectual după ce-am auzit aici”, aluzie făcând la recentele dezvăluiri din presa națională cu referire la evenimentele din județul Vaslui și chiar și la evenimnetul din Roata de Jos de acum circa doi ani.

De ce subscriu celor afirmate de colegul respectiv? Păi, dacă dragostea cu de-a sila se cheamă VIOL, atunci când alții (Gigi Ștefan și Dumitru Beianu, în cazul de față), încearcă să îți inducă, forțat, anumite idei…nu tot VIOL se cheamă?

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Editorial