Politica

Deputatul Marian Mina, ”ipocrit și mincinos” în problema incineratorului de deșeuri?

Apropierea  alegerilor și lipsa unor realizări care să-i legitimeze pentru un nou mandat, îi face politicieni să se agațe ca disperații de orice situație care le-ar putea aduce simpatia și, implicit, voturile electoratului.

Așa se face că preconizatul incinerator de deșeuri ce se vrea a fi construit la Giurgiu a ajuns subiect de dispută între parlamentarii PSD și PNL, mai precis bătălia pe cine a semnalat primul pericolul.

Cel mai vocal s-a dovedit a fi deputatul Marian Mina care revendică o preocupare asiduă pentru împiedicarea acestui proiect.

Iată ce spune acesta într-o postare pe facebook din data astăzi, vineri, 1 septembrie, a.c. ora 8.56:

”Am spus-o de la bun început și repet: sunt ÎMPOTRIVA construirii unui incinerator ̧ ̧ , ̧ ̧ ̧ , ̂ ℎ – Giurgiu, și voi face tot ce depinde de mine, ca deputat, ca acest proiect să nu se realizeze. Pentru că sănătatea giurgiuvenilor NU este de vânzare!
Am fost primul parlamentar de Giurgiu care a luat public atitudine împotriva acestui incinerator (sublinierea ne aparține) și, mai mult decât atât, am cerut tuturor instituțiilor care pot lua măsuri să o facă. Am transmis interpelări la Ministerul Mediului, la Garda Națională de Mediu, dar și la Agenția pentru Protecția Mediului Giurgiu, în care am atras atenția asupra faptului că, din toate documentele expuse de către cei care vor să construiască incineratorul, NU reies informaţii esenţiale! Am cerut explicații despre toate neregulile grave ce reies din documentele respective. În plus, am anunțat public, încă din mai, faptul că și vecinii bulgari sunt revoltați și că vor protesta împotriva construirii incineratorului la Giurgiu, ceea ce se și întâmplă. Nu mă voi opri și voi face tot ce depinde de mine pentru a împiedica vânzarea sănătății giurgiuvenilor, de dragul unor interese meschine ale unor afaceriști și politicieni care nu au niciun scrupul!”
Și continuă domnul deputat:
De asemenea, condamn ferm atitudinea ipocrită și mincinoasă a unor parlamentari PNL de Giurgiu care vor să facă din acest subiect, atât de important pentru giurgiuveni, doar un titlu de glorie. Ei nu știu decât să se “urce pe cadavre” și sunt atât de disperați să mai câștige un vot, încât transformă totul într-o bătălie politică. În acest caz este vorba doar despre oameni, sănătatea și viața lor și despre cum putem să îi ajutăm. Pentru că de asta ne-au votat!”
Bine că domnul deputat și-a adus aminte de ce l-au votat oamenii și să vedem dacă a fost primul parlamentar care a luat atitudine împotriva proiectului, așa cum afirmă.
Prima sa luare de poziție datează din 30 mai 2023 și a fost făcută pe facebook:

Dacă în opinia dânsului ”recent” înseamnă în aceeași zi, atunci da, interpelarea este… foarte recentă, fiind făcut în aceeași zi cu postarea, în data de 30 mai așa cum se vede mai jos.(atenție la date, că sunt importante!)

Și tot de pe site-ul Camerei Deputaților aflăm că următoarea interpelare a fost făcută tocmai pe data de 13 iunie, adică a ”șaptea zi după scriptură”” dacă socotim că proiectul a fost pus în dezbatere publică la Giurgiu în data de 8 mai 2023.

Ce a făcut în acest timp deputatul PSD legat de acest subiect? Nimic!

De unde aflăm totuși despre construcția acestui incinerator?

Din postarea deputatului Andrei Alexandru făcută pe facebook, atenție, în data de 8 mai 2023, chiar în ziua în a fost pus în dezbatere la APM, discuții la care deputatul chiar a și participat, după cum afirmă.

Păi, domnule Mina, între 8 mai, postarea lui Andrei Alexandru,  și 30 mai când v-ați trezit dumneavoastră, sunt vreo trei săptămâni!  Cum ați fost primul? Poate din coadă!

Atunci, cine are o ”atitudine ipocrită și mincinoasă” așa cum afirmați în postare?

Totuși, fraza care arată că deputatul e pe lângă subiect sau, mă rog, cei care îi fac postările, este afirmația că ”voi face tot ce depinde de mine, ca deputat, ca acest proiect să nu se realizeze”.

Domnule deputat, dacă n-ați aflat, problema nu este investiția pe care, între noi fie vorba, nu aveți cum o opri, ci reglementările în vigoare care desființează distanța  la care poate fi făcută, respectiv 500 de metri, și o înlocuiește cu termenul ”vecinătate”.

Ce înseamnă vecinătate? Dumnezeu cu mila! Poate fi de 100, 50 sau 10 metri!

Aici e nevoie de intervenția dumneavoastră, dacă n-ați aflat până acum, adică să modificați legislația și să eliminați ambiguitățile din actuala lege modificată de fostul ministru al Mediului și actualul ministru al Sănătății.

Apropo, înainte de a duce acuzații oricui, întrebați-o pe protejata dumnevoastră, directoare de la Direcția de Sănătate Publică Giurgiu, de ce a dat aviz favorabil în lipsa oricărui studiu de impact, aviz de la care au curs toate celelalte avize de la alte instituții?

Așadar, în loc să vă împăunați cu merite pe care nu le aveți, și dacă tot ziceți că muriți de grija noastră, puneți-vă de acord cu colegii de guvernare și modificați dracului legea,  că asta e singurul lucru pe care îl puteți face din calitatea de parlamentar, nu cai verzi pe pereți așa cum zugrăviți dumneavoastră, că d-aia nu vă mai crede nimeni!

M.B

 

 

 

 

 

 

 

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica