Administratie

Deszăpezirea din această iarnă, făcută în colaborare cu primăriile din județ

În cadrul ședinței ordinare de marți, 13 decembrie, consilierii județeni au aprobat, cu unanimitate de voturi, o asociere menită să rezolve problema deszăpezirii pe perioada iernii 2016 – 2017. Este vorba, după cum se precizează în proiectul de hotărâre, de asocierea în participațiune între Consiliul Județean Giurgiu și consiliile locale de pe raza județului, în vederea – după cum spuneam – realizării serviciilor de deszăpezire pentru această iarnă.

Consiliul Județean Giurgiu avea încheiate – până de curând, acorduri cadru cu diverși prestatori de servicii pentru zonele 2 – 7 ale județului (centru, est, centru-vest, nord-vest, nord și vest), dar patru dintre acestea au fost reziliate din cauza lipsei capacității tehnice (motivate de prestatori), și a încercărilor nereușite ale autorității contractante de atribuire a contractelor (în cadrul procedurilor de licitație publică nu au fost depuse oferte sau licitația a fost anulată).

În aceste condiții, la acest moment, Consiliul Județean se afla în imposibilitatea de a asigura serviciile de deszăpezire pe mai mult de trei sferturi din drumurile din județ.

„Ne propunem să facem noi, Consiliul Județean, achiziția de nisip și sare pe care, mai apoi, să le distribuim către primării. Împreună cu Direcția de Transport, ne propunem să mai creăm câteva baze de aprovizionare în diverse puncte din județ, pentru a se interveni mai ușor. Pe de altă parte, tot prin acest contract, se prevede ca primăriile care nu dispun de utilaje au posibilitatea să le închirieze, sumele respective (chiriile) fiind suportate tot de către Consiliu)”, a explicat, în timpul ședinței, vicepreședintele Consiliului Județean, Cristian Marciu.

Pe de altă parte, președintele CJ, Marian Mina, a dat asigurări că prețurile pentru kilometrul deszăpezite nu vor fi mai mari decât cele care erau prinse în vechile contracte.

Tot președintele Marian Mina a mai precizat faptul că soluția găsită de Consiliul Județean pentru această iarnă a fost bine primită de primăriile din județ, singurii care au avut întrebări referitoare la posibilitatea închirierii fiind reprezentanții primăriei Valea Dragului.

O.C.

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.