Politica

DGASPC – Campanie antidrog în rândul copiilor instituționalizați

40 de copii aflați în plasament în structuri rezidențiale din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu au participat în data de 28 noiembrie 2023 la o întâlnire cu reprezentanții Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane (Centrul Regional București) și Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Giurgiu, structură teritorială a Agenției Naționale Antidrog. Scopul întâlnirii a fost informarea copiilor din sistemul de protecție specială cu privire la consecințele  consumului de droguri și  traficul de persoane.

Activitatea a avut loc în sala “Atelier” a teatrului “Tudor Vianu” din municipiul Giurgiu.

“Le-am vorbit copiilor despre fenomenul traficului de persoane, principalele forme de exploatare, modalitățile în care se pot proteja în fața acestui pericol.Totodată i-am informat că o situație de trafic de persoane poate fi adusă la cunoștința autorităților prin apelarea gratuită a telefonului 0800800678. Au avut loc și discuții interactive iar la finalul activității participanții au primit materiale informative. Siguranța ta nu e o joacă!  este titlul campaniei  de prevenire a traficului de persoane adresată minorilor, campanie în care se înscrie și activitatea de astăzi”, a declarat Mihaela Drăguș, inspector principal de poliție în cadrul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane.

În cadrul aceleiași întâlniri, reprezentantul Centrului de prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Giurgiu le-a vorbit participanților despre caracteristicile drogurilor și urmările nocive (medicale și psiho-sociale)  ale consumului de droguri.

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica