Social

DGASPC: A fost semnat contractul de finanțare pentru înființarea Centrului de zi pentru adulți în județul Giurgiu

 

Centrul de zi pentru persoane adulte cu dizabilități din județul Giurgiu este unul din cele 40 de centre de zi pentru persoane cu dizabilități și persoane vârstnice  care vor fi finanțate în perioada următoare prin bugetul alocat în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR); evenimentul de semnare a contractelor a avut loc la sediul Guvernului României în data de 08 ianuarie 2024, unde au fost prezenți reprezentanții comunităților locale admise în cadrul apelurilor de proiecte.

Valoarea totală a finanțării nerambursabile a proiectului  ”Centru de zi pentru adulți în județul Giurgiu”, acordat de către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale prin bugetul alocat în cadrul PNRR, este de 3.962.676, 94 lei.

Proiectul “Centru de zi pentru adulți în județul Giurgiu”  va fi implementat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu, cu asistență financiară din partea  Consiliului  Județean  Giurgiu, care este ordonator principal de credite.

 “Scopul proiectului îl constituie creșterea calității vieții persoanelor cu dizabilități, prin dezvoltarea serviciilor alternative de sprijin pentru viață independentă și integrare în comunitate.

Durata proiectului va fi de la semnarea contractului de finanțare  până la data de 31 decembrie 2025.  Centrul de zi va fi inclus în organigrama D.G.A.S.P.C. Giurgiu; începând cu luna iulie 2025 vor fi inițiate demersuri pentru organizarea și derularea procedurilor de concurs pentru angajarea personalului: asistent social, pedagog de recuperare, psiholog, consilier vocațional, terapeut ocupațional, instructor ergoterapie, animator socio-educativ, șef de centru. Centrul de zi va fi construit pe un teren aparținând domeniului public  al județului Giurgiu, aflat în administrarea D.G.A.S.P.C. Giurgiu. În cadrul acestui centru, care va fi situat pe strada Miron Costin din municipiul Giurgiu, persoane adulte cu dizabilități din comunitate precum și persoane adulte cu dizabilități aflate în centre de tip rezidențial vor putea beneficia de servicii sociale care să răspundă nevoilor acestora, capacitatea centrului fiind de 20 de persoane/zi. Vor fi desfășurate activități specifice pentru dezvoltarea abilităților pentru viață independentă, abilitare și reabilitare, integrare socială, sprijin pentru integrarea în muncă, a declarat Valentina Loredana Dinu, director general al D.G.A.S.P.C. Giurgiu.

 

Un alt proiect finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență,  implementat de asemenea de D.G.A.S.P.C. Giurgiu este proiectul ”Centru Recuperare Neuromotorie pentru adulți în județul Giurgiu”. Valoarea totală a finanțării nerambursabile a proiectului, acordat de către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale prin bugetul alocat în cadrul PNRR, este de 3.953.085,94 lei. Implementarea proiectului a început în data de 18 mai 2023 iar durata de implementare a proiectului este până la data de 31 decembrie 2025.

 

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Social