Administratie

Două proiecte de reabilitare termică a blocurilor au primit aviz pozitiv

Două din cele patru cereri de finanțare depuse în luna noiembrie la ADR Sud Muntenia pentru reabilitarea termică a blocurilor de locuințe au trecut de prima etapă de evaluare – cea de verificare a conformității administrative și eligibilității.

Este vorba despre “Lucrări de intervenţii pentru creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe, Municipiul Giurgiu, Ansamblul 3″, în care sunt incluse șapte blocuri de locuințe (43/853 – Bd. Daciei, 36/853 – Bd. București, A2 – Bd. Daciei, C17, C8, C3 GARS și 310 Turn – str. 1 Decembrie) și “Lucrări de intervenţii pentru creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe, Municipiul Giurgiu, Ansamblul 4″, cu nouă blocuri de locuințe (B1/1S, sc F – bd. Bucuresti, 17/613, B1 TURN, B2 TURN, 200 A, 200B, 101, 102, 103 – str. Tineretului).

Acestea vor trece în următoarea etapă de evaluare a proiectelor – etapa tehnică și financiară.

Dacă se va obține finanțarea, pentru toate cele 16 blocuri se vor realiza următoarele lucrări:

– izolarea termică a părţii opace a faţadelor cu sistem termoizolant;

– înlocuirea tâmplăriei exterioare existente, inclusiv a celei aferente accesului în bloc cu tâmplărie termoizolantă;

– izolarea termică a spaleţilor golurilor de ferestre şi uşi cu sistem termoizolant;

– închiderea balcoanelor şi/sau a logiilor cu tâmplărie termoizolantă, inclusiv izolarea termică a parapeţilor;

– termo-hidroizolarea acoperişului tip terasă, respectiv izolarea termică a planşeului peste ultimul nivel în cazul existenţei şarpantei;

– izolarea termică a planşeului peste subsolul neîncălzit, în cazul în care prin proiectarea blocului sunt prevăzute apartamente la parter;

– izolarea termică a soclului și alte lucrări conexe: demontare/montare instalaţii şi echipamente montate aparent pe faţade și terase, înlocuirea sistemelor de colectare ape meteorice, montat panouri fotovoltaice, iluminat cu senzori pe casa scării, inclusiv pentru acces în bloc, finisat casa scării.

Din nefericire, celelalte două proiecte depuse („Reabilitarea termică a 8 blocuri de locuinţe din municipiul Giurgiu – zona Centru” și ”Reabilitarea termică a 6 blocuri de locuințe în municipiul Giurgiu – cartier Policlinica”) nu au trecut de faza evaluării, primul fiind respins, iar pentru cel de-al doilea solicitându-se o serie de clarificări.

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.