Politica

După ce a frecat menta patru ani în Camera Deputaților, Toma Petcu vrea s-o frece și-n Senat

 

Pentru cei care nu știu, expresia ”Toată ziua freacă menta” îşi are rădăcinile în antichitate, când nobilii greci aveau obiceiul de a le cere servitorilor să frece mesele cu mentă, pentru a avea un miros plăcut atunci când servesc masa.

În timp, expresia a căpătat un înțeles depreciativ deoarece  unii dintre servitori, cei „certaţi cu munca”, preferau să stea toată ziua să frece mesele cu mentă, evitând astfel muncile mai grele.

Astăzi, expresia „a freca menta” este asociată cu lenea, fuga de muncă sau a trage chiulul.

Revenind la subiectul nostru, respectiv activitatea parlamentară a deputatului Toma Petcu, cel care acum ne mai cere un mandat în Parlament, se poate spune cu certitudine că este …sublimă, dar lipsește cu desăvârșire! Adică, în sensul expresiei prezentate mai sus, domnul Petcu a frecat menta patru ani în Parlament!

În patru ani, domnul deputat a vorbit doar de 9 ori și alea în ”cuvântări” de câteva zeci de secunde!!!

Nu credeți? Priviți aici sau accesați site-ul Camerei Deputaților și vă convingeți:

http://www.cdep.ro/pls/steno/steno2015.lista?idv=6674&leg=2016&idl=1

În aproape trei ani și jumătate de mandat, omul nostru n-a avut nicio interpelare, nicio întrebare, nicio declarație politică, adică l-a durut la bașcheți de tot ce se întâmpla în jurul lui, și în țară și în județ!

 

Și, probabil fiindcă amorțea chiar și în fotoliile alea confortabile din Cameră, domnul deputat mai obișnuia să se plimbe, nu prin județ, printre oameni, ci să se afilieze pe la diferite grupuri parlamentare când i se punea pata, adică probabil că nu i se satisfăceau pretențiile:

Și astfel, când timpul trecea, evident că leafa mergea…și de la minister și de la Cameră iar buzunarele domnului Petcu se umpleau pe zi ce trecea :

 

Hai, să zicem la minister mai semnai un act, mai numeai vreun prieten șef de serviciu sau agenție, dar la Parlament pentru ce v-ați luat banii, domnule deputat?

Cam asta e prodigioasa activitate parlamentară  domnului Toma Petcu cel care a frecat menta în Camera Deputaților patru ani iar acum vrea s-o frece  și ca senator, asta dacă îl vor alege giurgiuvenii.

M.B

 

 

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica