Politica

A fost prins „poliţistul” care a agresat trei cetăţeni străini

În noaptea de 4 spre 5 octombrie, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Giurgiu cu sprijinul celor de la Acţiuni Speciale al IPJ Giurgiu, în urma unor acţiuni specifice, au reţinut un individ care se dădea drept poliţist, posedând chiar şi o legitimaţie emisă de Asociaţia de luptă Antidrog şi o staţie de emisie-recepţie funcţională.

Acţiunea de prindere a lui JMG, a pornit de la sesizarea mai multor cetăţeni străini, care reclamau faptul că au fost agresaţi de un poliţist. Mai precis, în data de 28 septembrie, un cetăţean german reclama la Poliţie faptul că a fost agresat de un poliţist în parcarea unei benzinării unde se afla împreună cu alţi doi cetăţeni georgieni. „Poliţistul” le-a cerut paşapoartele la verificare şi,  sub pretextul încălcării unor norme rutiere, le-a solicitat să se întoarcă în Vamă pentru a plăti amenzile. Ca să fie mai „convingător”, falsul pliţist s-a folosit de o legitimaţie cu insignă, de o staţie de emisie recepţie şi a recurs la înjurături şi chiar i-a lovit pe aceştia peste faţă. Interesant este că dialogul s-a purtat în limba rusă!

În urma sesizării primite, poliţiştii au declanşat urmărirea şi, prin acţiuni specifice, l-au depistat, noaptea trecută, în aceeeaşi benzinărie. Individul era elegant îmbrăcat şi avea asupra sa  o staţie de emisie-recepţie, lanternă, un portofel pe care era aplicată aceeaşi legitimaţie, obiecte care au fost folosite şi la comiterea faptei din 28 septembrie.

Falsul poliţist a fost reţinut pentru 24 de ore pentru „lovire sau alte violenţe”, „tentativă la înşelăciune” şi „uzurparea de calităţi oficiale”, urmând ca în această dimineaţă să fie formulate propuneri pentru punerea în mişcare a acţiunii penale.

JMG este din Giurgiu şi are 36 de ani iar pe următorii câţiva îi va petrece probabil undeva la.. răcoare, studiind „statutul poliţistului”.

M.B

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica