Sport

FOTO: „FREE SPIRIT RUN” – competiția transfrontalieră cu 250 de atleți la start

Prima cursă interțări – Competiția Internațională ”Cursa Spiritului Liber Ruse-Giurgiu”, în organizarea Cluburilor sportive municipale Giurgiu și Ruse, în parteneriat cu federațiile de atletism din România și Bulgaria și municipalitățile Giurgiu și Ruse, a avut loc astăzi, 24 septembrie.

Startul s-a dat în centrul municipiului Giurgiu, la ora 11.00, de către primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu. Sportivii au parcurs apoi cei 15 kilometri ai cursei, din fața Turnului Ceasornicului din Giurgiu până în Piața Libertății din Ruse. La cursă s-au înscris peste 250 de participanți din România, Bulgaria, Japonia, S.U.A, Franța, cu vârste cuprinse între 18 și 40 de ani.

dscf2993„Ne aflăm în fața unei premiere, este prima ediție a acestui concurs transfrontalier, iar numărul mare de participanți nu poate deccât să ne dea speranțe pentru viitor. Vă urez tuturor succes!” – primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu.

 

 

Traseul a trecut prin principalele obiective turistice ale orașului Giurgiu, a traversat Dunărea peste Podul Prieteniei, după care au urmat principalele obiective turistice ale orașului Ruse și s-a  terminat în fața Statuii Libertății.

După aproape 45 de minute de la start, primul care a trecut linia de sosire din Ruse a fost Ahmed Nasaf, urmat, la circa 15 secunde, de Nicolae Alexandru Soare și, la 38 de secunde, de Muhamed El Mounim.

dscf3013„A fost o cursă frumoasă, cu un traseu bine ales. De la început am încercat să vin între primii, mai apoi am schimbat ritmul și am reușit să câștig” – Ahmed Nasaf.

dscf3011„O cursă frumoasă, felicit organizatorii; mi-am dorit mult să câștig, dar asta este, am reușit să ajung pe locul al doilea, am cea mai bună clasare a unui român la această ediție, deci nu pot decât să mă bucur” – Nicolae Alexandru Soare.

dscf3012„Un concurs frumos, un traseu foarte bun, publicul, de asemenea, excelent, iar prima mea participare mi-a adus un podium” – Muhamed El Mounim.

Cursa feminină a fost dominată de trei românce: Ancuța Bobocel, Alina Andreea Băduțu, Cristina Negru.

dscf3024„Eu concurez de obicei la un alt tip de curse, la cross-country. Azi am participat pentru prima dată la o asemenea competiție, iar faptul că am și câștigat nu poate decât să mă bucure.A fost o cursă frumoasă, foarte bine organizată” – Ancuța Bobocel.

 

 

dscf3020„Sunt la prima participare, fac atletism de cinci ani, iar traseul a fost unul excepțional: frumos, dificil, solicitant. Țin să le mulțumesc celor care au avut încredere în mine și care m-au susținut, în special antrenorului meu, Ion Gură” – Alina Andreea Băduțu.

 

 

 

O.C.

 

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Sport