Politica

ISU Giurgiu – Stop incendiilor de vegetație uscată și miriște

 

Peste 430 de incendii de miriște, vegetație uscată şi resturi menajere au avut loc, în zona de competență a ISU Giurgiu, în perioada ianuarie – iulie 2022, informează ISU Giurgiu.

Acestea au fost provocate de focul deschis în spații deschise, fumatul în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător sau de folosirea intenționată a sursei de aprindere.
Cele mai solicitante intervenții au fost pe șoseaua Portului din municipiul Giurgiu, acolo unde au ars aproximativ 300 de hectare de litieră de pădure, vegetație uscată, lăstariș și mărăciniș, în multiple focare, dar și în localitatea Drăgănescu unde au ars, atât vegetație uscată, cât și tone întregi de gunoi de grajd, care erau depozitate pe un teren.
Pentru diminuarea fenomenului de ardere a miriștilor și a vegetației uscate de pe pajiștile permanente, în vederea conștientizării riscului generat de temperaturile extreme, în această perioadă s-au desfășurat la nivelul județului, atât misiuni de patrulare cu autospecialele din dotarea serviciilor profesioniste pentru situații de urgență, ce au vizat transmiterea de mesaje pre-înregistrate, cât și acțiuni de informare preventivă.
De asemenea, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Giurgiu (ISU), ai Agenției Județene de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), ai Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Giurgiu (GNM) și ai Direcţiei Silvice Giurgiu au organizat, în luna iulie a.c., o întâlnire ce a avut ca scop informarea reciprocă și stabilirea unor acțiuni pentru gestionarea fenomenului de incendiere a terenurilor arabile și a pajiștilor permanente. Întâlnirea a făcut parte din cadrul unui protocol elaborat la nivel național, pentru limitarea / stoparea incendiilor de pe terenurile arabile, ce pot avea consecințe grave: rănirea sau decesul unor persoane, pagube materiale, propagarea la fondul forestier, afectarea mediului înconjurător etc.

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica