Politica

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat astăzi, la Giurgiu, alocarea unor sume importante pentru spitalele din județ

 

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a fost prezentă astăzi la Giurgiu unde a vizitat câteva secții ale Spitalului Județean de Urgență Giurgiu și s-a întâlnit cu conducerile spitalelor din județ, CAS și Direcția de Sănătate publică.

Vestea bună pe care ministrul a adus-o astăzi atât autorităților județene dar mai ales pacienților este că vor fi alocate sume importante spitalelor din județ:

”Am discutat cu președintele CJ despre noul proiect de reabilitare a spitaluluiJudețean de Urgență Giurgiu, proiect ce va fi finalizat în aproximativ cinci ani. dar spitalul nu poate să aștepte cinci ani, așa că am discutat cu Comosia de evaluare și vom aloca 124 de miliarde de lei vechi pentru achiziția de aparatură. Cred că trebuie înlocuită toată aparatura din laboratorul de imagistică  pentru că este veche, iar pacienții au nevoie de aparatură sigură, cu un nivel scăzut al radiațiilor.

De asemenea, i-am propus domnului președinte Mina ca, împreună să reabilităm, în integralitate, secția de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) și dotarea acesteia cu aparatura necesară, aparatură care intră în ceea ce s-a solicitat și a unei reabilitări a secției, astfel să corespundă legislației care reglementează activitatea secțiilor ATI.

Am discutat cu conducerea Spitalului de Pneumoftiziologie Izvoru. Comisia de alocare a fondurilor a decis alocarea sumei de 1.570.000 lei pentru dotarea cu un aparat de radiologie și a unui ecograf peformant.

Untitledmin2

Pentru Spitalul Orășenesc de la Bolintin, Comisia de evaluare din cadrul ministerului a decis alocarea sumei  de 1740000 pentru achiziția unui aparat de radiologie digitală, mese de operație, aparate de sterilizare.

De asemenea, s-a mai decis alocarea unei sume de aproximativ 1.000.000 de lei pentru începerea lucrărilor de reabilitare la secția exterioară de psihiatrie a Spitalului Județean, urmând ca pe parcursul anului să mai adăugăm sume pentru a putea reabilita această secție.

Sunt investiții pe care aș dori să le vedem împreună, atunci când vor fi finalizate, anul acesta a mai spus Sorina Pintea.

M.B

 

 

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica