Politica

Niculae BĂDĂLĂU: „Lucian Iliescu este cel care trebuie să dea explicații în legătură cu Turnul”

Un subiect tot mai des abordat și tot mai intens discutat este cel legat de starea în care a ajuns Turnul Ceasornicului din centrul municipiului.

Restaurat în perioada în care primar era liberalul Lucian Iliescu, Turnul ar fi trebuit să devină un important obiectiv turistic, un loc în care să reînvie, fie și pe câțiva metri pătrați, Giurgiul de odinioară, cu o cafenea și cu un mic magazin de suveniruri. Cel puțin așa suna proiectul prin care obiectivul turistic a fost concesionat, pe 49 de ani, unui apropiat al fostului primar. Gheorghe Spoială, căci despre el este vorba, a transformat Turnul într-o cârciumă cu umbreluțe care fac reclamă unei anumite mărci de bere. Ba, mai mult, voia să se și extindă pe trotuarul din jurul monumentului.

Dacă la vremea restaurării pe Turn „trona” un cocoșel din tablă (care, de altfel, a făcut deliciul presei la acea dată), iar ca urmare a presiunii făcute de o parte a oamenilor de cultură și a mass-mediei locale, kitsch-ul acela a dispărut, lăsând, însă, loc, unui alt kitsch.

Această „țigănie” a fost, de altfel, și obiectul unei interpelări a senatorului social-democrat Niculae Bădălău, care a avut ca efect imediat stoparea lucrărilor de extindere a  cârciumei.

Întrebat fiind, la cea mai recentă conferință de presă, despre situația interpelării sale, și despre faptul că, în realitate, la baza Turnului funcționează, în continuare, aceeași cârciumă, senatorul Niculae Bădălău a declarat:

„Interpelarea mea a fost o modalitate de a atrage atenția Ministerului Culturii asupra faptului că nu toate sunt foarte morale sau legale în municipiu, în ceea ce privește obiectivul turistic. Mai mult, ce ar fi trebuit să fac? Să protestez dezbrăcându-mă în piața publică? Cel mai corect ar fi ca Lucian Iliescu, cel care este, de fapt, „artizanul” celor ce se petrec la baza Turnului, să iasă în fața giurgiuvenilor și să le explice despre ce este vorba, cum s-a atribuit acel spațiu și, mai cu seamă, ce e de făcut în condițiile în care nu a fost respectat un proiect inițial!”, a mai precizat senatorul social-democrat.

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica