Politica

Niculae BĂDĂLĂU: „Nu vorbim despre pensii date aiurea, ci despre o indemnizație pentru parlamentari!”

Disputele aprinse cu „uite semnătura, nu e semnătura” mai multor trimiși în Parlamentul României, cu referire la un proiect de lege care prevede un cuantum – indemnizație pentru parlamentari, la momentul ieșirii acestora la pensie, nu s-au oprit. După ce parlamentari de toate culorile politice și-au pus semnătura pe acest document, la ordin de partid o bună parte a semnatarilor s-au grăbit să anunțe că și-au retras semnătura dată. Acum, nu se știe exact cum, dar ni-i imaginăm pe „bunii samariteni” ai „noului” PNL stând cuminți, la coadă, cu tubul de pastă corectoare sau cu radiera în mână, pentru a șterge semnătura. Dincolo de dovada de lașitate de care au dat dovadă (ba semnăm, ba nu ne asumăm), acum dau dovadă și de nesimțire, luându-și alegătorii…de proști.

Printre cei care au semnat, dar care au avut – și au – curajul de a-și asuma acest lucru se numără și senatorul social-democrat, Niculae Bădălău, care,într-o recentă conferință de presă, declara:

„Indemnizațiile despre care discutăm sunt încadrate în categoria pensiilor speciale, ca și ale celor din armată, din ministerul de interne, din magistratură. Pensiile acestea, în perioada Guvernării Boc, au fost desființate, luându-se decizia de a se calcula doar pensia pe principiul contributivității. Ori, Guvernul Ponta a repus în drepturi aceste categorii de pensionari. Noi, ca Parlament, nu facem altceva decât să îndreptăm o lege votată în 2006 – de care colegii noștri se pare că au uitat – și a cărei aplicabilitate a fost întreruptă în 2009. Din respect pentru cei care au fost în Parlament, un mandat sau mai multe, trebuia să facem această reparație”, a declarat Niculae Bădălău.

Pe de altă parte, acesta a mai menționat faptul că sumele vehiculate în mass-media nu sunt cele reale, cuantumurile despre care se discută fiind, de fapt, mult mai mici. Cât despre „retragerea” semnăturilor, senatorul social-democrat a mai precizat că acest lucru este imposibil, atâta timp cât proiectul de lege a intrat, deja, pe cursul firesc din Parlament, încă dinainte ca parlamentarii PNL-iști sau unii neafiliați să anunțe, cu surle și trâmbițe, că și-au „retras” semnăturile de pe proiect.

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica