Social

Omagiu veteranilor și eroilor giurgiuveni

Anul 2015 a fost declarat, de către Guvernul României, Anul Veteranilor de Război, ca mod de apreciere pentru sacrificiile făcute de aceștia de-a lungul timpului, atât pe fronturile din România, cât și de peste hotare.

Ca în fiecare an, veteranii și eroii au fost omagiați la Mausoleul din incinta Bisericii Eroilor din municipiu. Miercuri, 29 aprilie, de ziua lor, cei câțiva veterani care încă mai trăiesc și-au amintit de anii în care au luptat pentru România.

Pe o ploaie măruntă, o slujbă oficiată de preoții care slujesc la Biserica Eroilor, a deschis seria manifestărilor care au continuat, apoi, cu ceremonialul depunerii de coroane de flori din partea instituțiilor și formațiunilor politice din Giurgiu.

Totodată, pe un site de socializare, senatorul social-democrat, Niculae Bădălău a transmis un mesaj tuturor veteranilor:

„Nu ar trebui doar pe 29 aprilie să ne aducem aminte de ei, eroii vii ai acestei ţări, ci trebuie să-i cinstim zi de zi, pentru că nu sunt nemuritori. Trebuie să conştientizăm că, fără valori adevărate, fără exemplul glorios al înaintaşilor nu putem trăi prezentul şi nu putem construi un viitor sănătos.
Pentru toţi cei care au considerat că apărarea ţării merită chiar sacrificiul suprem, RESPECT!”

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Social