Politica

Prefecta Aneta Matei, o marionetă prin care PNL își urmărește interesele în județ?

Incredibil! În loc să ajute județul să depășească epidemia, prefecta Matei i-a pus gând rău managerului SJU Giurgiu

Schimbarea a tot ce înseamnă funcție publică, de la secretari de stat la șefi de instituții a fost singura preocupare a guvernului PNL de când a venit la conducere, iar starea de urgență le-a favorizat de minune această intenție.

Copii, nași, verișori, frați, vecini, amante, neveste, care cum a avut pe cineva, l-a numit în funcții la stat, chiar dacă habar n-aveau de viața lor și de funcțiile respective.

Cam pe aceleași criterii a aterizat la Giurgiu, în funcția de prefect, și Aneta Matei, o cucoană fără experiență în administrație dar bună executantă a ordinelor venite de la Toma Petcu.

Prefectul Aneta Matei, marioneta intereselor PNL la Giurgiu

Numirea Anetei Matei în funcția de prefect s-a făcut, și presa a relatat la acea vreme, strict din interesele personale ale deputatului Toma Petcu, care prelua, în felul acesta , puterea în județ asupra deconcentratelor și primăriilor.

Lasat la vatră din ministerul Energiei, Petcu a impus-o la Prefectură ca preț al trădării și mutării organizației ALDE la PNL.

Era doamna Matei vreo expertă în administrație, în drept administrativ? Aș! Nici nu avea nevoie, pentru că nu trebuia decât să fie o bună executantă a dispozițiilor primite.

Iar una dintre acestea era schimbarea sefilor de deconcentrate și înlocuirea lor cu oameni fideli PNL. Așa au căzut ”victime” mai mulți funcționari publici care își ocupaseră posturile prin concurs dar pe care starea de urgență le-a permis să-i mătrășească fără vreo împotrivire legală.

O piatră tare pentru mânuitorii aflați în spatele Anetei Matei, s-a dovedit a fi managerul Spitalului Județean de Urgență Giurgiu, Mihaela Rață, omul care a reușit, împreună cu președintele Consiliului județean, Marian Mina să facă față provocărilor epidemiei, în condițiile în care Guvernul s-a spălat pe mâini și a aruncat tot greul pe administrațiile locale.

Servind interesele PNL, și sperând la o mazilire imediată a conducerii spitalului, prefecta solicită minstrului Sănătății să verifice activitatea din spitalul Giurgiu, cerând măsuri în consecință.

Iată adresa pe care prefecta Matei o trimite ministrului:

Ce măsuri, doamna prefect, sperați să ia ministrul Tătaru? S-o demită pe doamna Rață?

De ce? Nu e numită de PNL? Aveți pe altcineva de pus? Bine, nu dumneavoastră că oricum nu contați în ecuație decât prin prisma semnăturii de care au nevoie păpușarii din spate.

Dar, înainte să reproșați ceva actualului manager n-ar fi bine să spui ce ai făcut dumneata ca reprezentant al Guvernului pentru medicii și pacienții din spital?

De câte ori te-ai întâlnit, doamnă, cu managerul spitalului ca să întrebi de ce au nevoie, dacă au achiziționat echipamentele de protecție necesare și dacă au bani pentru asta? V-a păsat vreun pic de oamenii aceia care s-au îmbolnăvit, de medici, asistente, infirmiere care se expun în fiecare zi riscului sau, în bunele practici ale partidului care v-a propulsat, călcați pe cadavre ca să vă atingeți scopul?

Nu, doamnă, stați ca niște șacali la pândă, așteptați un dezastru ca să vă năpustiți asupra celor implicați în lupta cu virusul doar fiindcă nu sunt de la PNL și nu răspund ordinelor de partid.

Câte demersuri ai făcut, doamnă la minister, la guvern, la…oriunde puteai ajuta cu ceva spitalul acesta? Vă spun eu, NICIUNUL, pentru că altfel s-ar fi văzut!

Spuneți în adresă că ați asigurat spații de cazare pentru personalul medical. Zău! Cum ați asigurat? I-ați luat la dumneavoastră acasă? Le-ați plătit din salariu cazarea? Sau vă lăudați iar cu ceva făcut de Consiliul Județean, fiindcă, din câte știu, Prefectura nu este ordinator de credite, deci nu are bani.

M-aș fi așteptat, doamnă prefect, să văd o adresă către ministrul Sănătății în care să-i cereți să acelereze acreditarea aparatului PCR pentru ca și la Giurgiu să înceapă testarea, a aparatului de recoltare a plasmei. Acolo s-au investit niște bani, doamnă, au fost eforturi conjugate ale mai multor instituții pentru ca acest județ să intre în rândul celor care testează sau vindecă bolnavii.

Câte adrese ați făcut la Guvern ca să cereți banii pe care Consiliul Județan i-a cheltuit cu dotarea spitalului?

Ați cerut ministerului să verifice o știre apărută în presă! Pe bune? Aici ați ajuns, să cereți ministerului să investigheze pentru dumneata  o informație apărută în presa centrală? Dar dumneavoastră ați avut o …jenă să verificați singură dacă este adevărat sau nu? Sau nu v-a spus nimeni să faceți asta?

Dar, doamnă dragă, atâta valoare aveți, dumneavoastră și tot activul de partid pe care îl aveți în spate, că habar n-ați avut când ministrul Tătaru a venit la Giurgiu. În timp ce lingăii peneliști îl pândeau prin alte locuri să-i facă temenele și să-i înmâneze jalbele, el a venit la Giurgiu, a discutat cu medicii, i-a plăcut ce a găsit și a plecat! …fără să schimbe managerul! Frumoasă lovitură a încasat atunci PNL local, zău!

Vedeți, sunt multe întrebări la care ar trebui să răspundeți dacă n-ați fi ”timidă” și ați fugi de răspunderea în fața presei. Trimiterea lui Mustățea în prima linie nu vă avantajează deloc, din contră arată rolul mediocru ca v-a fost rezervat și postura de marionetă în care vă complaceți. Așa vă percepe lumea, să știți.

Oricum, sunteți departe de demnitatea funcției pe care ați primit-o și nici zvonurile despre ”ședințele” prelungite în noapte ținute în Prefectură, stropite din belșug cu băutură ale unor funcționari din conducerea Prefecturii, oameni de partid și șefi de deconcentrate nu fac bine funcției și reputației dumneavoastră. Eu nu cred că se întâmplă așa ceva, dar sunt oamenii care zic că, la momentul potrivit, vor apărea și dovezile.

Apropo, așa de încheiere, doamna prefect, dacă dumneavoastră vă ghidați reclamațiile după articole de presă și cereți demiteri de manageri, v-ați da demisia în urma unui articol din presă care vă spune că sunteți paralelă cu funcția și e jenant să se spună că sunteți păpușa manevrată de Toma Petcu, Mustățea și Brăgaru?

P.S Acest articol este o opinie

M.B

 

 

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica