Politica

Prefecta Aneta Matei, prinsă cu minciuna? Raed Arafat se implică direct în rezolvarea crizei de la DGASPC Giurgiu

Deși  trecut destul timp de la declanșarea crizei provocate de rezilierea contractului cu firma de catering care asigura hrana persoanelor instituționalizate de la DGASPC Giurgiu, nici până astăzi ea nu a fost rezolvată.

Deși au depus toate eforturile, atât Consiliul Județean cât și DGASPC, se pare că s-a ajus la limită și, în câteva zile situația va fi de-a dreptul dramatică.

Ea a fost prezentată astăzi de președintele CJ Giurgiu, Marian Mina, în conferința de presă de la sediul PSD Giurgiu. Ceea ce pare de-a dreptul incredibil este atitudinea prefectului Aneta Matei în această situație:

”În momentul de față, la DGASPC, nu mai există contract de catering pentru asigurarea hranei pentru persoanele intituționalizate. Vreau să clarific situația: nu este responsabilitatea Prefecturii furnizarea hranei, ci strict a DGASPC. De aceea, rugămintea mea la doamna prefect, a fost ca noi, împreună cu tot Comitetul Pentru Situații de Urgență să declarăm ca fiind o situație de urgență și DGASPC să poată lansa procedură de achiziție simplificată pe SEAP, în urma hotărârii CJSU.

”Am avut foarte multe discuții cu doamna prefect în ultima vreme, discuții care, din păcate, nu s-au materializat, pentru că una am vorbit și alta s-a întâmplat după.

În câteva zile, acele persoane, bătrâni și copii vor rămâne fără mâncare. Prețurile pentru care au fost scoase la licitație produsele alimentare acum două săptămâni sunt acum de șase, șapte ori mai mari și nu se mai prezintă nimeni la acea procedură. Paralel cu acestă procedură, am lansat pe SEAP acordul cadru. Vreau să vă spun că și acesta este contestat și în momentul acesta suntem legați de mâini și de picioare.

La discuția pe care am avut-o cu doamna prefect a fost prezent si domnul subprefect, domnul Mustățea și directorul de la DGASPC.

Așa cum spuneam, una am vorbit atunci și alta s-a întâmplat apoi pentru că ieri, mi-a comunicate domnul Lupu (N.R director DGASPC) că doamna prefect a avut o discuție cu domnul Arafat și acesta i-a spus că nu este situație de urgență. Eu nu vreau să spun că doamna prefect minte, dar am avut și eu o discuție cu domnul Arafat, i-am expus situația în care ne aflăm, și omul a recunoscut că este o situație de urgență și a întrebat de ce-l sun pe el! I-am explicat despre ce e vorba și Raed Arafat a spus că nu a vorbit cu doamna prefect și a recomandat ca DGASPG să facă adresă direct către dânsul, astăzi urmând să ia legătura cu Prefectura pentru a declara situație de urgență”.

Președintele Consiliului Judțen a mai spus că a avut o bună colaborare cu doamna prefect în ultimul timp și că apreciază că acest lucru a fost posibil doar datorită faptului că Toma Petcu este în carantină.Altfel n-ar fi fost posibil.

M.B

 

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica