Administratie

Primarul Adrian Anghelescu a obținut sprijin guvernamental pentru ieșirea din criza financiară în care se află Primăria Giurgiu

Primarul Adrian Anghelescu a avut, astăzi, 4 martie, prima sa intâlnire cu presa locală, conferință ce s-a desfășurat online.

Subiectele abordate au făcut referire la situația financiară a Primăriei, mai precis la datoriile preluate din mandatul precedent, la situația navei ponton și a navei de pasageri achiziționate de primărie, dar și despre situația celei mai ”lucrate” străzi din municipiu, strada Gării.

De asemenea, primarul Anghelescu a mai adus în discuție și amenajarea plajei vechi a orașului dar și concursul de eseuri dedicat tinerilor giurguveni care sunt invitați să spună cum văd ei orașul natal, acțiune dedicată Zileleor Orașului.

În ceea ce privește datoriile pe care Primăria le are către diverși furnizori, unele datând de la începutul anului trecut, acestea depășesc cu mult posibilitățile bugetare ale Primăriei chiar în contextul noilor alocări bugetate către județul Giurgiu.

”La nivelul județului Giurgiu, s-a primit un anumit buget pe un algoritm al eficientizării economice și a numărului de locuitori, astfel încât urmează să primim aproximativ 6,3 milioane de lei. Suma aceasta, în contextul situației datoriilor curente ale Primăriei, nu ne ajung pentru funcționare nici măcar pentru 2-3 luni. 

Pentru acest motiv, împreună cu colegii parlamentari și președintele CJ, m-am întâlnit cu premierul României și am obținut promisiunea că vom fi ajutați din punct de vedere financiar cu încă 8,4 milioane de lei în următoarele trei săptămâni”. 

Acest lucru a făcut posibilă deblocarea conturile care erau blocate, ultima oară prin executarea silită din cauza societății Girexim, cea care a câștigat în instanță suma de 3,8 milioane de lei.

”Situație care face să reeșalonez și să am înțelegerea celor de la Eco Sud, groapa de gunoi Frătești, ca să ne mai aștepte cu cesiunea de creanțe pe care am furnizat-o în datoria pe care o aveam noi la cei de la Rosal, firmă care era neplătită din februarie anul trecut. Astfel că abia am reușit să plătim pe februarie și martie 2020, firma Rosal neîncasând practic aproape nicio factură pe tot anul trecut, lucru care a dus la situația în care avem de plată către aceștia aproape 6,5 milioane de lei”. 

Primarul Anghelescu a mai spus că, pentru o mai bună înțelegere cu aceste societăți, le-a a permis chiar să controleze cu economiști și juriști proprii situația critică în care se află Primăria.

Datoria către aceste societăți a fost reeșalonată pe o perioadă de 24 de luni.

 

What's your reaction?

Excited
0
Happy
2
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.