Politica

Restricții de circulație pe podul amplasat pe DJ 601 peste râul Neajlov, la Crevedia Mare

 

Consilierii județeni au aprobat, astăzi, instituirea acestor restricții  din cauza faptului că podul peste râul Neajlov, prezintă nesiguranșă în circulație.

DJ 601 traversează rîul Neajlov printr-un pod din beton armat care are o vechime în exploatare de 60 de ani și se află în domeniul public al județului Giurgiu din 2002.

Podul a fost expertizat în anul 2001, rezultatul fiind că acesta are nevoie de reparații capitale dar care nu s-au mai și concretizat. Printr-o adresă către Consiliul Județean din luna octombrie a anului în curs, Inspectoratul Județean de Poliție semnaliza faptul că, în urma verificărilor efectuate de Poliția Rutieră, s-au constatat deficiențe majore ale podului și au solicitat instituirea restricțiilor de tonaj pe pod.

Pentru remedierea situației și aducerea podului la starea inițială, CJ a demarat achiziția procedurii de expertiză tehnică a podului,  în urma căruia s-a încheiat deja un contract de servicii. Expertiza tehnică a stabilit măsurile legale de punere în siguranță a podului și pentru desfășurarea circulației în condiții de siguranță până la începerea lucrărilor de reabilitare.

Măsurile urgente care vor fi luate sunt: montarea indicatoarelor de restricție de tonaj maxim 10 t și viteză maximă 5 km/oră, montarea parapetelor direcționale pentru circulația pe un singur sens, amenajarea unui trotuar pietonal.

Măsurile luate de Consiliul Județean au primit avizul Poliției.

(foto: imagine pod)

M.B

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica