Politica

Scandalul incompatibilității prefectului de Giurgiu continuă: Florentina Stănculescu încearcă să dreagă busuiocul

Așa după cum v-am informat, în această dimineată, Agenția Națională de Integritate a transmis un comunicat de presă în care se spunea că prefectul de Giurgiu, Florentina Stănculescu, se află, de aproape doi ani, în incompatibilitate:

 „Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 10 noiembrie 2022, întrucât, exercită funcția de vicepreședinte al unui partid politic simultan cu deținerea funcției publice din cadrul Consiliului Județean Giurgiu, încălcând astfel prevederile art. 98, alin (2) din Legea nr. 161/2003”.

Deși inițial a refuzat să transmită un punct de vedere cu privire la aceste acuzații, ulterior, prefectul de Giurgiu s-a răzgândit și a postat un fel de replică pe pagina sa personală de socializare:

Aici trebuie să o contrazicem pe doamna prefect: ANI nu face nicio clipă referire la funcția sa de prefect și incompatibilitate ci la funcția din cadrul Consiliului Județean.

Mai concret, în momentul în care doamna Stănculescu a fost numită prefect, respectiv 10 noiembrie 2022, domnia sa s-a suspendat din funcția deținută în CJ, aceea de șef Serviciu Buget Finanțe, ca Director Executiv.

Atenție, s-a suspendat, nu și-a dat demisia!

Ceea ce presupune că domnia sa și-a păstrat funcția și toate drepturile și obligațiile ce decurg de aici, doar că nu și le exercită pe timpul mandatului de prefect!

Ceea ce e cu totul altceva față de explicațiile pe care le încearcă acum doamna prefect.

Probabil că va urma un proces în care va fi lămurită toată această situație dar, până atunci, așa cum ni se recomandă în mod obsesiv, noi ne luăm informații doar din surse oficiale, iar în cazul nostru aceasta este ANI.

ANI care spune că doamna prefect este în stare de incompatibilitate!

M.B

 

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica