Politica

Scenariu Apocaliptic pentru Marian Mina: a trădat Nicolae Barbu la fel ca în 2020?

Opinie: Cronica unui eșec previzibil

Cred că doar în mintea celor doi lideri PSD, Barbu și Mina, și a câtorva imberbi care cred că tot ce zboară se mănâncă exista ideea unei victorii la ultimele alegeri locale.

Pentru orice observator atent, nici măcar avizat, ceea ce s-a întâmplat cu partidul în ultimele șase luni nu lăsa altă impresie decât aceea a unui eșec iminent.

Mai întâi a fost plecarea în masă a primarilor PSD spre PNL, mișcare fără precedent în politica ultimilor 30 de ani și nu pentru că nu s-au mai văzut migrații ale primarilor între partide, ci pentru că este pentru prima dată când pleacă din PSD, partidul fiind la putere și, mai mult, având chiar primul ministru.

Este cel mai mare eșec politic al vreunui lider PSD la Giurgiu, Marian Mina dovedindu-se incapabil să gestioneze organizația.

Plecarea primarilor a fost o palmă dată aroganței unui lider insuficient dotat politic, nepregătit pentru funcția primită și care s-a purtat incalificabil cu vechii membri de partid, oameni respectați și care aveau un cuvânt greu în fața primarilor.

Promovarea unor neica nimeni, a unor neterminați, până mai deunăzi lipitori de afișe, în funcții publice a determinat și alți membri vechi in partid să plece.

Venirea bruscă, neanunțată a lui Nicolae Barbu direct pe poziția de candidat la Primărie, a fost ultima lovitură primită de Mina și cea care l-a înfundat definitiv.

Atunci a fost clar că Mina nu reprezintă nimic pentru conducerea de la centru, că i s-a semnat sentința și a fost semnalul plecării primarilor către PNL.

Nicolae Barbu era omul perfect care să-l compromită pe Mina și să-l facă să piardă tot.

Nu ar fi fost prima dată când Barbu s-ar ”detonat” doar ca să distrugă un lider de partid. O mai făcuse și cu Niculae Bădălău, în 2020, lucru de care s-a arătat, mai târziu, foarte mândru când declară că, la alegerile din 2020, a reușit să ”distrugă PSD” la Giurgiu!

Victimă colaterală (sau poate nu) a fost atunci și Marian Mina care lipsit de voturile pe care Barbu i le-ar fi putut aduce din municipiu, a pierdut cu ”succes” președinția CJ în fața lui Dumitru Beianu.

Pentru electoratul PSD, Barbu era un trădător, un individ plin de ură și frustrări politice care a călcat în picioare munca a sute de oameni de bună credință, care l-au adoptat așa, venetic politic cum a fost el, și l-au făcut de două ori primar.

Iar drept mulțumire el și-a ”detonat” centura cu explozibil în mijlocul Organizației PSD Giurgiu.

Cine a trădat o dată, o poate face de mai multe ori, iar Nicolae Barbu este omul perfect.

Scenariul pare că se repetă și în 2024: Mina – Barbu, tandem, eșec pe toate planurile, cine plătește?

Barbu NU, pentru că el are scuză: eu am venit de abia în noiembrie, organizația la municipiu era praf, am făcut tot ce se putea face în câteva luni dar organizația județeană nu a avut suficientă putere să mă ajute, va putea spune el. Dacă ieșea primar, lucrurile erau, evident, mai ușoare.

Mina DA, pentru că el, în calitate de președinte este răspunzător direct pentru eșecul la alegeri, este capul care cade întodeauna sub securea Centrului în astfel de situații, mai ales că el însuși este un mare perdant în fața lui Toma Petcu de la PNL.

Așadar, la patru ani diferență, Barbu detonează, pentru a doua oară PSD la Giurgiu și scapă de cel de al doilea personaj al ”tandemului toxic”, cum îi numea el pe Mina și Bădălău și își vede planul îndeplinit.

Este Nicolae Barbu un personaj politic malefic? Cu siguranță, da, dar nu ar fi putut face nimic fără un Mina insuficient dezvoltat politic, arogant, autosuficient, incapabil să coaguleze în jurul lui o echipă competentă și sudată.

Nicolae Barbu are nevoie de electoratul PSD, nu și de Marian Mina!

Ce se va întâmpla cu adevărat cred că vom vedea destul de curând, mai ales că vin și celelalte rânduri de alegeri iar pentru ele Barbu nu va mai avea scuză că n-a avut timp să se pregătească pentru un loc pe lista pentru Camera Deputaților, listă din care, cu siguranță, Mina va lipsi.

(imagine reprezentativă: Ziarul ”Puterea”)

M.B

 

What's your reaction?

Excited
1
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica