Politica

Senatorul Niculae Bădălău nu renunță la demersurile privind trecerea clădirii fostei prefecturi în domeniul public al județului Giurgiu

La ultima conferință de presă organizată la sediul PSD, senatorul Niculae Bădălău a făcut referire și la decizia Curții Constituționale care  a aprobat sesizarea de neconstituționalitate făcută de președintele Iohannis, în ceea ce privește trecerea clădiri vechii prefecturi în domeniul public al județului Giurgiu.

Acesta și-a manifestat dezamăgirea față de decizia Curții:

”Eu am inițiat un proiect de lege prin care clădirea să fie trecută din domeniul public al statului și administrarea Ministerului de Interne în domeniul public al județului și administrarea Consiliului Județean.

Demersul acesta l-am inițiat tocmai pentru că ministerul de Interne nu a avut fonduri să reabiliteze clădirea, o clădire istorică și foarte frumoasă.

O să aștept motivarea Curții, să văd care sunt cauzele pentru care legea a fost declarată neconstituțională și să încerc să reiau demersurile prin hotărâre de Guvern, prin ordonanță de urgență.

Am făcut acest demers deoarece Consiliul Județean beneficia de fonduri, atât prin PNDL cât și prin Fondul de Investiții și puteam foarte bine ca în doi-trei ani să avem clădirea așa cum trebuie.

În ceea ce privește trecerea unor bunuri din patrimoniul statului în domeniul public al unei localități, Curtea spune să n-o mai facem prin hotărâre de guvern si ea să fie prin lege. Dacă problema este că am dat această lege pentru un singur obiectiv, și ăsta este motivul, atunci avem un vid legislativ în care nu știm cum să facem lucrurile astea.

Dar, așteptăm motivarea și, în funcție de aceasta să reluăm demersurile”, a spus senatorul Niculae Bădălău.

M.B

 

 

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica