Politica

Social democrații giurgiuveni acuză că se fac presiuni asupra șefilor de instituții pentru ca aceștia să demisioneze din funcții și spun că vor face plâgeri la DNA

În conferința de presă de astăzi, purtătorul de cuvânt al PSD Giurgiu, Mirela Delea, a adus în discuțiile presiunile care se fac asupra directorilor de instituții pentru a-și da demisiile din funcțiile ocupate.

”Cu privire la presiunile care se fac asupra anumitor persoane la nivelul județului, este o tehnică a celor de la PNL și ALDE.

Presiuni se fac și  în învățământ, asupra directorilor, cei care nu mai sunt doriți în funcții de conducere, să vină șă-și depună mandatul, să-și dea demisia, sunt amenințați cu corpul de control al ministrului, cu diverse alte tipuri de controale. Din nefericire, problema este că, din momentul în care preiei o astfel de responsabilitate, trebuie să te gândești că lucrurile se așează și nu varianta distructivă este cea care va da roade ci, din contră, cu înțelegere și măsuri corecte luate la nivelul fiecărei unități de învățământ, poți obține rezultate la care nici nu te-ai fi gândit.

7d832abe-25c6-4d44-8422-4fc6fa773317

Acolo unde sunt probleme de ilegalități, da, trebuie să se intervină. Dar, doar pentru aschimba un director de unitate de învățământ să ajungi să ameninți, în calitate de deputat sau de fost președinte de Consiliu Județean, să te duci personal să impui niște oameni, oameni care au demonstrat că nu pot mai mult, sau că prioritar pentru ei este interesul personal,  nu este corect și nici în interesul unui învățământ de calitate”, a spus Mirela Delea.

La rîndul său, Crina Stoianovici, avocat, președinta femeilor social democrate, de asemenea prezentă în conferința de presă, a precizat că există astfel de încercări și că ele vor fi sancționate:

”Noi nu vom tolera sub nicio formă astfel de intimidări și vom formula plângeri la DNA, având deja în posesia noastră declarații ale unor persoane asupra cărora s-au exercitat aceste presiuni. Asta e ideea pe care vreau să o transmit: nu vom tolera aceste abuzuri!”

M.B

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica