Politica

Cum încing sondajele de opinie spiritele din PNL?

Peneliștii și-au decis candidații la fotoliile de primar (în special în municipiile reședințe de județ) pe baza unor sondaje de opinie. Nimic neobișnuit până aici. Numai că sondajele cu pricina – în fapt, rezultatele lor – au devenit motiv de scandal în mai multe organizații din țară.

De ce spunem asta? Să luăm, întâi, Giurgiu. Aici s-a făcut, ca peste tot, sondaj! Numai că rezultatele, despre care am scris într-un material anterior,  ne-au băgat de tot în ceață. Pe lângă faptul că socoteala matematică ne dădea mult peste o sută de procente, cât era normal să fie (din moment ce spunem „atât la sută din ceva”), rezultatele erau – posibil – mult umflate față de realitatea din teren. Dacă Gigi Ștefan nu a știut cum să interpreteze, în mod clar, rezultatele, ne-am așteptat ca măcar „protagonistul” sondajului, și, totodată, câștigător al acestuia, să explice mai clar ce și cum e cu sondajul. A bâiguit ceva, incoerent, fără prea multă convingere, lucru ce ne face să credem că nici lui nu i-au fost prezentate exact rezultatele sondajului. De fapt, ce explicații mai trebuia să mai dea, atâta timp cât sondajul l-a „scos” pe el câștigător? Încă nicio reacție din partea „perdantului”, Noruț Stănișteanu.

În schimb, în alte organizații PNL din țară sondajul de opinie a iscat un adevărat scandal. Exemplul cel mai mediatizat este al organizației din Craiova, unde consilierul local Dan Cherciu s-a declarat nemulțumit de rezultatul anunțat de liderii partidului.

„Mi s-a părut suspect că am cerut să văd cum s-a desfăşurat cercetarea şi am fost refuzat. Am primit doar rezultatele. Colegii de la PNL încă nu au aflat decizia mea de a demisiona, probabil că acum o să îi anunţ, pentru că la Primărie am făcut public în premieră că demisionez”, a declarat Cherciu, potrivit Agerpres.

Cam multe similitudini în cele petrecute în ograda liberalilor. Pe lângă amalgamul de afirmații, pe lângă lipsa de transparență în ceea ce privește modalitatea de realizare a sondajului, fără să vrem am mai constatat una: ambii „favoriți” la fotoliul de primar sunt sportivi: la Craiova vorbim de un fost fotbalist, la Giurgiu, de un fost karateka.

 

 

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica