Sport

Sportivi, pe locuri, fiți gata…START în Crosul Transfrontalier Giurgiu – Ruse!

Sâmbătă, 24 septembrie, va avea loc prima cursă interțări – Competiția Internațională ”Cursa Spiritului Liber Ruse-Giurgiu”, în organizarea Cluburilor sportive municipale Giurgiu și Ruse, în parteneriat cu federațiile de atletism din România și Bulgaria și municipalitățile Giurgiu și Ruse.

Startul urmează a fi dat în centrul municipiului Giurgiu, pentru ca, mai apoi, sportivii să parcurgă cei 15 kilometri ai cursei, până în Piața Libertății din Ruse. La cursă s-au înscris, până în acest moment, peste 250 de participanți din România, Bulgaria, Japonia, S.U.A, Franța, cu vârste cuprinse între 18 și 40 de ani.

Traseul trece prin principalele obiective turistice ale orașului Giurgiu, traversează Dunărea peste Podul Prieteniei, după care se trece prin principalele obiective turistice ale orașului Ruse și se termină în fața Statuii Libertății.

Cu doar câteva zile înainte să se audă clasicul „Sportivi, pe locuri, fiți gata…START!”, la Ruse a avut loc o conferință de presă, la care au participat reprezentantii Clubului Sportiv Dunărea Giurgiu, ai Clubului Dunav Ruse, și  viceprimarii Ionuț Cioacă și Ivan Grigorov.

La întâlnirea cu jurnaliștii bulgari, viceprimarul Ionuț Cioacă a declarat:

„”Free Spirit Run Ruse-Giurgiu reprezintă exemplul libertății, al prietenei între națiuni și încurajează mișcarea și stilul de viață sănătos în cele două comunități pe care le include.
Administrația locală din Giurgiu salută această inițiativă pe care dorește să o promoveze și în anii următori, cu scopul ca Free Spirit Run Ruse-Giurgiu să devină o competiție cu tradiție, să fie un exemplu și pentru celelelalte țări europene vecine.”

O.C.

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Sport