Politica

Toma Petcu, deputatul care a frecat menta trei ani jumate în Parlament!

 

Nu știu dacă este un efect al izolării îndelungate sau caracterul său este oprit din evoluție într-o fază incipientă cu mulți ani înainte, cert este că, pe zi ce trece, domnul deputat Toma Petcu devine tot mai bizar.

De când a devenit penelist cu acte, nu încetează să ne surprindă cu ieșiri ciudate în care omul își neagă pur și simplu o parte din oricum insipida lui carieră politică și culmea, pe cea mai ”glorioasă”, dacă putem spune așa, aceea de ministru în guvernul PSD.

Pur și simplu usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase, n-a încasat lefă de belfer ca ministru în aproape toate guvernele PSD, nu, mă, nu! Nici nu și-a răsplătit cu sinecuri pe la toate agențiile naționale prietenii și apropiații din partid, nu!

Acum, de când stă în izolare, domnului deputat i s-a pus pata pe Marian Mina. Ca să fac o paranteză, mi-a spus mie cineva că la bărbați invidia e chiar mai a dracului decât a femeilor, iar eu recunosc că, dacă aș fi bărbat, aș vrea să arat ca Mina, nu ca Petcu, na!…închid paranteza!

Deci, acum, de când e penelist, i s-a pus pata pe PSD, fără de care n-ar fi ajuns el ministru în vecii vecilor, și pe  Mina de la Consiliul Județean: să-i spună lui, lu Toma Petcu, ce a făcut el ca președinte de Consiliul Județean pentru Giurgiu! Foarte bine, să-l întrebe, deși după părerea mea, dacă domnul…ministru se interesa mai mult de județ atunci când călărea ministerul dat de PSD ar fi știut și ce s-a făcut, și ce nu s-a făcut și poate ar fi dat o mână de ajutor , că mare nevoie era. Dar n-a făcut-o și de-aia habar n-are.

În schimb mi-a dat o idee: să vedem ce-a făcut domnul  Toma Petcu în 3 ani și jumătate aproape de mandat ca deputat de Giurgiu.

Băi, stupoare! Nimic! Bine, nu chiar ”nimic” pentru că ăsta e adjudecat de colegul lui de partid Andrei Alexandru, dar e pe aproape, adică aproape nimic!

În trei ani jumate, domnul deputat a vorbit doar de 9 ori și ale în ”cuvântări” de câteva zeci de secunde!!!

Nu mă credeți? Priviți aici:

toma

În aproape trei ani și jumătate de mandat, omul nostru n-a avut nicio interpelare, nicio întrebare, nicio declarație politică, adică l-a durut la bașcheți de tot ce se întâmpla în jurul lui, și în țară și în județ!

Iată prodigioasa sa activitate parlamentară pentru care deputatul a încasat bani frumoși:

toma1

 

 

Și, probabil fiindcă amorțea chiar și în fotoliile alea confortabile din Cameră, domnul deputat mai obișuia să se plimbe…adică să se afilieze pe la diferite grupuri parlamentare când i se punea pata, adică probabil că nu ă se satisfăceau pretențiile:

toma3

 

Și astfel, când timpul trecea, evident că leafa mergea…și de la minister și de la Cameră iar buzunarele domnului Petcu se umpleau pe zi ce trecea :

toma 2

Hai, să zicem la minister mai semnai un act, mai numeai vreun prieten șef de serviciu sau agenție, dar la Parlament pentru ce v-ați luat banii, domnule deputat?

Cam asta e situația domnului deputat care, din plictiseală, dar cu mult tupeu se arată interesat de activitatea altora în timp ce el a frecat menta aproape patru ani în Parlament, în timp ce cardul se umplea, lună de lună, cu sume amețitore pentru un muritor de rând.

Cam asta este prodigiasa și prestigioasa activitate a domnului deputat Toma Petcu cel care acum, de plictiseală dar și forțat de luptele fratricide din interiorul filialei județene Giurgiu PNL a cărei șefie o vrea, încearcă să arate că ”există, e viu și combate”.

În rest, gargară!

M.B

 

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica