EditorialPolitica

Visele frumoase ale peneliștilor

Deși sunt conștienți că nu mai au nicio șansă în județ în a-i convinge pe giurgiuveni că ei reprezintă soluția pentru parlamentare (după ce, în opt ani de conducere a județului, au distrus, practic, orice urmă de speranță), liderii liberali din Giurgiu încă mai speră. Atât le-a mai rămas, să creadă în cele 35 de procente (aruncate pe piață de Marian Măroiu, candidat la un post de deputat) care le-ar putea asigura două locuri de deputat și unul de senator…Și se închină peneliștii la procentele astea, mai ceva ca la sfintele moaște.

Uită ei, onorabilii liberali, că la locale abia au reușit să convingă vreo 27 % din electorat? Și acum, ca și în iunie, pariază pe același „cal”: Dumitru Beianu. Îl reactivează, după ce, timp de câteva luni, l-au ținut să-și facă, probabil, penitență pentru rezultatele dezastruoase obținute.  Acum vin tot cu el, același Făt Frumos pe cal alb, menit să scoată ochii alegătorilor cu promisiuni niciodată realizabile. Tot el, Făt-Frumos cel liberal, va fi, mai mult ca sigur, responsabil cu scoaterea, de la naftalină, a tuturor marotelor electorale – de care, să fim sincer, nu duce lipsă!

Vin liberalii și spun despre Beianu că „are o credibilitate foarte mare în județ, mai ales printre primari, pentru că, atunci când a fost președinte de Consiliu Județean, a făcut multe lucruri bune!” Serios??? Peneliștii cred că giurgiuvenii suferă chiar atât de tare de amnezie, încât au uitat cum se împărțea bugetul în „epoca Beianu”, când doar semnătura de pe documente îi aparținea fostului președinte CJ, calculele fiind făcute de „El Lider Maximo”?

Sabia cu care speră PNL-ul giurgiuvean să atace alegerile parlamentare din iarnă are, în acest caz, două tăișuri: fie liberalii giurgiuveni suferă de un sado-masochism crunt (le place să ia bătaie, tot timpul), fie se îmbată cu apă rece, crezând în dragostea nețărmurită a giurgiuvenilor pentru săgeata scoasă din trandafirul portocaliu, ofilit, al PD-L-ului.

O.C.

 

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Editorial