Politica

”Ziua Dăruirii”, o acțiune care a antrenat sute de copii și dascăli din județul și municipiul Giurgiu

 

”Dăruirea este, înainte de toate, un act profund şi personal, izvorât dintr-o nevoie umană, aceea de a fi bun, generos: de a oferi celuilalt, de a te simţi împlinit, de a-i contamina pe alţii de bucuria vieţii. A dărui din inimă, a participa la ceva anume, a ajuta pe cineva, a face un bine cuiva poate însemna şi a simţi că faci parte dintr-o comunitate pe care vrei să o faci un loc mai bun şi mai frumos, a contribui la o activitate nobilă, valoroasă”, așa spunea în expunerea de motive, senatorul Niculae Bădălău, atunci când, cu doi ani în urmă depunea la Senat o inițiativă legislativă pentru instituirea ”Zilei Dăruirii”.

Astăzi, la aproape un an de la adoptarea ei, în aproape toate școlile din județ această zi a fost marcată prin acțiuni umanitare menite să sensibilizeze oamenii, să-i determine să fie alături unii de alții.

Încă de dimineață, în localitatea Malu Spart, zeci de copii s-au adunat pentru a marca această zi. Sufletul acțiunii a fost Rodica Bădălău, cea de la care a plecat această idee, în momentul în care si-a îndemnat elevii să fie alături de una dintre colegele lor aflate în suferință.

Ca și atunci, alături de elevi, părinți, profesori și localnici s-a aflat și senatorul Niculae Bădălău.

În același timp, sute de copii de a alte școli din județ s-au mobilizat, sub îndrumarea profesorilor și, încărcați cu daruri, au plecat să dăruiască celor mai pițin norocoși sau aflați în lipsuri ori suferințe, daruri care să le aline necazul și, ce mai important, o părticică din sufletul lor.

Astfel, școlile.:  Nr.5, ”Sf. Gheorghe”, ”Mihai Eminescu”, Colegiul Național”Ion Maiorescu” din Giurgiu, Crevedia Nare, Schitu, Vlașin, Daia, Comana, Florești Stoenești, Mihăilești, Găiseni, Malu Spart, Bolintin Vale, Stoenești, Ogrezeni, Herăști și multe altele, au organizat acțiuni umanitare sau pur și șimplu de socializare alături de alți copii.

 

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica