Politica

Un consilier local din Bucșani rupe tăcerea și acuză Prefectura că știe de ilegalitățile făcute de Dan Păsat, fără să ia măsuri

 

Ieri, am primit la redacție o scrisoare din partea unui consilier local din comuna Bucșani în care denunță o serie de ilegalități care s-ar petrece în comună sub sub acoperirea fostului deputat Dan Păsat, un personaj controversat, care a ispășit o pedeapsă de trei ani pentru șantaj și care în prezent s-a angajat drept consilier personal al viceprimarului din comuna Bucșani.

Redăm, mai jos, scrisoarea așa cum a fost ea primită la redacție, luând, sub beneficiu de inventar dezvăluirile făcute:

”Ma numesc MARIUS DIRVARU si sunt cetatean al comunei BUCSANI, jud GIUIRGIU.
In prezent sunt consilier local din partea PNL si doresc ca pe aceasta cale sa va semnalez cateva fapte grave ce se petrec pe raza acestei comune.

Acestea avandu-i ca protagonisti pe numitii DAN PASAT si DASOVEANU NICOLAE, sprijiniti din umbra de conducerea PNL GIURGIU, in special TOMA PETCU.

DASOVEANU NICOLAE a dobandit in instanta terenuri agricole, achizitionate prin cumpararea de drepturi litigioase pe raza comunei GRADINARI. Primaria GRADINARI a refuzat punerea in posesie, pe motiv ca nu mai este teren disponibil in comuna. Acesta a obtinut, prin alta hotarare, dreptul de a primi terenul aferent din alta localitate de pe raza judetului. Prin relatiile de prietenie pe care le are cu mai marii judetului, numitul DASOVEANU a aflat ca primaria BUCSANI are disponibil terenul obtinut in instanta, respectiv 90 de hectare.

Prin urmare, a facut cerere de punere in posesie la primaria BUCSANI, dar cererea a fost refuzata prin motivul ca mai sunt de facut puneri in posesie si trebuie sa isi astepte randul. Neavand rabdare sa-i vina randul, numitul DASOVEANU a actionat primaria BUCSANI in judecata, dosar ce se afla pe rol.
Va aduc la cunostinta acest fapt pentru ca pe raza comunelor BUCSANI, GRADINARI, OGREZENI si altele se fac asemenea tranzactii de peste 10 ani. Cel mai grav este ca o mare parte din titlurile de proprietate ale vanzatorilor initiali, s-au facut unor persoane ce nu aveau dreptul asupra acelor terenuri si aici vorbim de sute de hectare.
Pentru rezolvarea acestor nereguli si identificarea de noi terenuri bune de praduit a fost adus la inaintare numitul DAN PASAT, fost deputat si condamnat la inchisoare cu executare pentru coruptie si santaj. Pentru a-si pune planul in aplicare acesta a reusit sa “racoleze” 8 consilieri locali din diferite partide, care l-au ajutat sa puna mana pe conducerea primariei BUCSANI prin metode ilegale si conjucturale.

Mai exact, cei 8, in luna ianuarie 2020, l-au demis din functia de viceprimar pe numitul RIZEA IONEL, procedura ilegala la acea data (conform legislatiei, viceprimarul nu putea fi demis cu 6 luni inainte de alegerile locale).

Apoi, la sfarsitul lunii ianuarie s-a votat noul viceprimar de catre 9 consilieri de aceasta data.

Important este ca la acea data doi consilieri erau exclusi din partid PSD, respectiv CHIVULET IONEL si SANDU BRATU, pierzandu-si automat functii de consilieri locali. Nu s-a tinut cont de aceasta ilegalitate si in functia de viceprimar a fost ales CHIVULET IONEL.

Tot in acea sedinta, cei 8 consilieri la presiunea numitului DAN PASAT, nu au permis membrului supleant NEDELCU MARIAN sa ocupe functia de consilier local, post ramas liber in urma decesului unui consilier local (membru PSD).

Iar de la instalarea in functie a noului viceprimar, DAN PASAT si-a facut aparitia aproape zilnic in primaria BUCSANI pentru a supraveghea indeaproape activitatea noului sau viceprimar.
La inceputul lunii MAI primarul in functie a decedat, functie preluata conform legii de viceprimarul (insa sa nu uitam ca aceste detine functia ilegal). De atunci, numitul DAN PASAT a preluat cu ajutorul servitorului sau biroul primarului.
In plus, nici la aceasta data NEDELCU MARIAN nu este lasat de catre clica lui DAN PASAT sa ocupe postul de consilier local.
De asemenea, prefectura GIURGIU a fost sesizata din 16 ianuarie si este la curent cu toate ilegalitatile ce se comit in comuna BUCSANI.
Mentionez ca, pentru toate cele mentionate mai sus exista documente doveditoare.

Va semnalez aceste aspecte cu incredere pentru ca va consider impartiali si onesti”.

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica