EditorialPolitica

Și Ziua Națională, domnilor peneliști?

Au confiscat, în ultima perioadă, cam tot ce puteau. S-au machiat cu tente tehnocrate, dar, de fapt, au rămas aceiași peneliști (de fapt, pedeliști, pentru că cei care conduc acum unul dintre cele mai vechi partide din România nu au nimic de-a face cu Brătienii). Iar în ultimele zile și-au dat, cu adevărat, arama pe față.

15219535_204883703296584_7727834983679201404_nMai întâi, au umplut paginile de socializare cu o fotografie-mesaj prin care își arogau meritul realizării Marii Uniri de la 1918. Pentru informarea dumnealor, nu ei, politicienii, au înfăptuit Unirea, ci oamenii simpli. A FOST VOINȚĂ NAȚIONALĂ, DOMNILOR LIBERALI! Apoi, să atașezi imaginea regelui Carol I stemei „noului” PNL, chiar că e de prost gust.

Dar, ca să vă dumiriți, domnilor peneliști, vă dăm spre „rumegare” un text din care ați putea învăța câte ceva:

„NIMENI NU ARE VOIE SĂ DETURNEZE ACEASTĂ ZI SFÂNTĂ PENTRU POPORUL ROMÂN!
Din punct de vedere istoric, la 1 Decembrie 1918, Adunarea Naţională de la Alba Iulia, constituită din 1228 de delegaţi şi sprijinită de peste 100.000 de români veniţi din toate colţurile Ardealului şi Banatului, a adoptat o Rezoluţie prin care s-a consfinţit unirea tuturor românilor din Transilvania, întreg Banatul (cuprins între râurile Mureş, Tisa şi Dunăre) şi Ţara Ungurească (Crişana, Sătmar şi Maramureş) cu România.Ziua de 1 Decembrie 1918 încununează deci lupta românilor transilvăneni pentru Unitate Naţională şi marchează momentul creării României Mari, situându-se în continuarea precedentelor acţiuni unioniste ale fraţilor din Basarabia (27 martie 1918) şi Bucovina (15 / 28 noiembrie 1918). Marea Unire din 1918 a fost şi rămâne pagina cea mai sublimă a istoriei româneşti. Măreţia ei stă în faptul că desăvârşirea unităţii naţionale nu este opera nici unui om politic, a nici unui guvern, a nici unui partid; este fapta istorică a întregii naţiuni române, realizată într-un elan ţâşnit cu putere din străfundurile conştiinţei unităţii neamului, un elan controlat de fruntaşii politici, pentru a-l călăuzi cu inteligenţă politică remarcabilă spre ţelul dorit.” (sursa: Facebook OPSD Giurgiu). 

Despre a doua „confiscare” a Zilei Naționale s-a vorbit prea mult, deja, pe mai toate canalele media. Este vorba despre atitudinea președintelui Iohannis (care, se știe, a fost susținut de actualul PNL pentru a ajunge în fruntea statului, și care, iată, nu se dezice în niciun fel de partidul căruia îi aparține), cu privire la neinvitarea unor personalități, reprezentanți ai unor instituții ale statului (Senat,Primăria Capitalei), sau ai unor formațiuni politice neagreate de „Măria Sa”. Prin această atitudine, au dovedit peneliștii, dacă mai era nevoie, că se comportă precum proprietarii de moșii; în cazul de față, „moșia” e România, iar „iobagii” sunt cei care nu îmbrățișează aceleași „idealuri”.

Domnilor peneliști, nu uitați! Ziua Națională nu este nici  a domniilor voastre, nici a liderilor – de moment – ai țării! Este a noastră, a tuturor românilor, că vă place sau nu!

O.C.

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Editorial