Economie

Prețul mediu al produselor agricole, stabilit de aleșii județeni

Anual, prețul mediu pentru anumite produse agricole este stabilit de Direcția Agricolă a județului Giurgiu; prețul acesta este valabil pe raza județului nostru. Astfel, și anul acesta prețul pentru grâul de consum, orz, orzoaică și porumb boabe a fost stabilit de aceeași direcție.

Consilierii județeni, reuniți în ședință extraordinară vineri, 18 noiembrie, au decis ca prețurile pentru produsele agricole amintite să fie următoarele:

  • Grâu consum: 0,56 – 0,60 lei/kg
  • Orz : 0,55 – 0,58 lei/kg
  • Orzoaică: 0,55 – 0,58 lei/kg
  • Porumb boabe: 0,58 – 0,62 lei/kg

Prețurile acestea au fost stabilite în baza unui articol din Codul Fiscal, care spune că „în cazul în care arenda se exprimă în natură, evaluarea în lei se face pe baza prețurilor medii ale produselor agricole, stabilite prin hotărâri ale Consiliilor Județene, și, respectiv, ale Consiliului General al Municipiului București, ca urmare a propunerilor direcțiilor teritoriale de specialitate ale Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, hotărâri ce trebuie emise înainte de începerea anului fiscal”.

În baza aceleiași legi, aleșii județeni au stabilit și prețul mediu la masă verde  pajiști naturale, la valoarea de 60 lei/tonă.

O.C.

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Economie