Politica

Drapelul Național, cinstit și anul acesta pe data de 26 iunie

Primăria Giurgiu a făcut cunoscut ceremonialul care se va desfășura sâmbătă. 26 iunie, cu prilejul sărbătoririi Zilei Drapelului Național.

Conform comunicatului transmis, ceremonia va începe vineri, 25 iunie, la ora 18.00 când drapelul va fi coborât de pe catargul amplasat la sediul Primăriei și va fi dus, la „Catedrala Adormirii Maicii Domnului” pentru a fi sfinţit.

După sfinţire, se va duce drapelul în incinta Primăriei, unde va rămâne până la începerea ceremoniei de înălţare pe catargul amplasat în Piaţa Tricolorului, în dimineața zilei de 26 iunie.

A doua zi, ceremonia va începe la ora 9.00 și va dura până la ora 10.30, timp în care va avea loc primirea oficialităţilor administraţiei publice judeţene şi locale, ceremonialul de înălţare a drapelului României, binecuvântarea rostită de un preot și prezentarea onorului de către oficialități în ordinea de reprezentare protocolară a instituţiilor statului: Prefect, Preşedinte Consiliul Judeţean, Primar, Comandantul Garnizoanei.

În momentul în care comandantul Garnizoanei şi-a reluat locul în dispozitiv , se intonează Imnul de stat al României concomitent cu ridicarea pe catarg a drapelului.

 

 

 

 

 

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica