Politica

Guvernul își bate joc de angajații din centrele de asistență socială: după ce i-a lăsat fără salarii acum le promite stimulente financiare!!

 

Începând cu 3 iunie 2020 intră în vigoare OUG 82/2020 conform căreia acești angajați vor primi un stimulent de 1.150 de lei, de la stat.
Se acordă stimulentul de 1.150 de lei angajaților care lucrează în centrele de îngrijire a bătrânilor și copiilor și care au fost izolați preventiv la locul de muncă, în perioada stării de urgență.

O măsură bună și meritată de miile de angajați ai direcțiilor de asistență socială din întreaga țară, dacă n-ar fi de un cinism rar, având în vedere că acești oameni nu și-au primit de două luni salariile și nici nu se întrevede vreo plată prea curând.

Șefii de Consilii Județene din întreaga țară au tras semnale de alarmă încă de la începutul anului că banii sunt insuficienți unei funcționări normale până la sfârșitul anului în condițiile în care s-au alocat mai puțin din banii necesari.

Consiliul Județean Giurgiu a adus la cunoștința Ministerului Finanțelor Publice încă din data de 27 ianuarie 2020 fapul că județul giurgiu a primit sume considerabil mai mici comparativ cu nevoile reale de finanțare.

Așa cum spuneam, situația nu este singulară și, ceea ce este mai grav e că majoritatea CJ-irilor aflate în acestă situație sunt cele conduse de PSD.

M.B

 

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica