Politica

Ipoteză bombă privind focarul de covid de la centrul din Oncești: virusul ar fi putut fi transmis în urma controalelor efectuate la DGASPC Giurgiu?

Așa după cum a confirmat DSP Giurgiu, printr-un comunicat de presă, în centru de îngrijire bătrâni din cadrul DGASPC Giurgiu situat în satul Oncești a fost depistat un focar de Covid -19, fiind depistate mai multe persoane infectate, atât din rândul beneficiarilor cât și al personalului.

Surprinzător este că acest comunicat nu arată a document oficial, nu are nici antet și nici semnăturile celor care își asumă datele din comunicat așa cum s-a întâmplat până acum. El arată exact așa:

Acest comunicat a venit cu oarecare întârziere și oarecum la presiunea presei locale care aflase deja de ceea ce se întâmpla la centru din Oncești.

Intrând pe firul evenimentelor am aflat lucruri surprinzătoare  și care ar putea justifica întârzierea comunicatului.

Surse din cadrul DGASPC ne-au spus că, contrar celor  declarate de DSP, aceasta nu a făcut nicio anchetă epidemiologică la centru, datele prezentate fiind puse la dispoziție printr-un e-mail de către conducerea centrului la solicitarea DSP.

Deci, DSP solicită ea centrului să facă ancheta deși nu are personal calificat și ia de bune datele furnizate de conducerea centrului.

Mai mult, recoltarea probelor de către DSP de la persoanele suspecte s-a făcut în urma insistențelor conducerii DGASPC Giurgiu deoarece DSP ceruse ca aceste probe să fie recoltate de personalul direcției.

Este adevărat că direcția a pregătit o persoană în sensul recoltării de probe, după cum ne-au spus sursele noastre, dar având în vedere gravitatea situației s-a temut să nu vicieze probele și atunci au insistat ca ele să fie recoltate de personal specializat din cadrul DSP Giurgiu, lucru care, conform comunicatului s-a întâmplat pe data de 1 august 2020.

Așadar, apare aceeași problemă a anchetei epidemiologice care se face prin prezumarea bunei credințe a unor persoane interogate de la distanță.

Poate dacă ancheta epidemiologică s-ar fi făcut așa cum îi arată și denumirea, ca o cercetatare, poate s-ar fi descoperit și un alt lucru pe care DGASPC l-a remarcat: primele semne de infectare, spun ei, au apărut cam la 12 zile de la celebrele controale coordonate de Prefectura Giurgiu la toate centrele aflate în coordonarea DGASPC, controale la care au participat și angajați ai DSP Giurgiu, instituție care ulterior a fost declarată focar și trimițându-se mai mulți angajați în carantină. Să nu uităm că însăși directoarea DSP a fost confirmată pozitiv și prezentând semne de boală.

Așadar se pune firesc, întrebarea:  puteau aduce virusul în centru persoane care au participat la aceste controale? Ne putem aștepta și la alte situații de acest gen în alte cente?

Este o întrebare la care DSP trebuie să răspundă.

O altă întrebare este: dacă DSP susține că a efectuat o anchetă epidemioogică la Centrul de la Oncești, putem avea și numele persoanelor care au efectuat-o?

Pentru că altfel, va trebui să luăm de bune afirmațiile făcute de conducerea DGASPC care spune că poate dovedi firmațiile prin e-mailul transmis dar și prin imaginile stocate pe camerele de luat vederi.

Noi îi credem pe cei care ne aduc și dovezi, așa că așteptăm din partea DSP Giurgiu un comunicat oficial, cu antet și semnătură, care clarifice această situație și pentru a înțelege și mai bine care sunt procedurile în astfel de cazuri.

M.B

 

 

 

 

 

What's your reaction?

Excited
0
Happy
1
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica