Politica

Mirela Delea:”Prin refuzul de a dubla alocațiile, Guvernul PNL fură din drepturile cuvenite copiilor”

Mirela Delea, purtător de cuvânt al Organizației Județene a PSD Giurgiu, a vorbit astăzi, în conferința de presă, despre refuzul Guvernului Orban de a dubla alocațiile copiilor, precizânt că această măsură este o încălcare premeditată a legii.

”PNL refuză cu încăpățânarea să respecte legea și să dubleze alocațiile, și pentru asta este capabil de orice:  a prorograt termenul de acordare, a atacat legea la Curtea Constituțională iar acum, Orban, Cîțu și ceilalți miniștri, au decis să taie alocațiile copiilor.

Mirela Delea a mai spus că iresponsabilitatea și ipocrizia guvernului PNL nu se oprește aici, deoarece peneliștii taie alocațiile, scad valoarea prevăzută de lege, dar îi mint pe oameni că le majorează:

”Pentru că, să fie limpede, dacă cineva vrea să scadă nivelul prevăzut de legea 14/2020 înseamnă că taie cu 80% sau 90% ceea ce s-a stabilit prin lege. Deci e tăiere, în nici un caz creștere.

Alocațiile copiilor au fost dublate prin legea votată de PSD și  este un drept câștigat, pe care guvernul PNL nu vrea să-l recunoască.

Este inadmisibil să spui că nu ai bani pentru dublarea alocaţiilor copiilor sau pentru creşterea pensiilor în condiţiile în care peste 15 miliarde de euro, împrumutați de Cîțu, nu au o destinaţie precisă, nu există nicio comunicare a Ministerului Finanţelor care să ne spună ce s-a întâmplat cu aceşti bani

PSD se va ține de cuvânt și va înainta în Parlament o moțiune de cenzură pentru demiterea guvernului, dacă alocațiile nu vor fi dublate, așa cum prevede legea”, a spus Mirela Delea.

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica