Politica

Obedientă puterii, Prefectura Giurgiu ne pune ”botniță” și-n aer liber!

Vom fi obligați să purtăm măști și în spațiile deschise

Un comunicat venit astăzi din partea Prefecturii Giurgiu, ne înștiințează că s-a hotărât – cine a hotărât și pe cine a întrebat nu știm – că începând cu data de 1 august 2020, purtatul măștii devine obligatoriu si-n spațiile libere:

INSTITUȚIA PREFECTULUI JUDEȚUL GIURGIU

CENTRUL JUDEȚEAN DE CONDUCERE ȘI COORDONARE A INTERVENȚIEI GIURGIU

 

COMUNICAT DE PRESĂ

31.07.2020

Instituția Prefectului Județul Giurgiu vă informează că în urma ședinței  Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu din data de 31.07.2020, au fost adoptate următoarele măsuri:

– Se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie pentru toate persoanele prezente în spaţiile publice deschise, cum ar fi: faleze, pieţe deschise, târguri/oboare, gări, autogări, staţii pentru transportul în comun, parcuri, locuri de joacă.

 – Excepție fac următoarele categorii de persoane:

  1. a) persoanele care desfăşoară activităţi fizice intense şi/sau în condiţii de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută;
  2. b) copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

 – Se interzice comercializarea şi consumul produselor alimentare şi a băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţiile special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, în intervalul orar 23.00 – 6.00. În afara intervalului menţionat, operatorii economici care desfăşoară aceste activităţi au obligaţia să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienţi la numărul locurilor pe scaune, precum şi a oricăror activităţi care presupun interacţiunea fizică între clienţi, inclusiv dansul.

– Se interzice desfăşurarea activităţii cu publicul pentru operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc, în intervalul orar 23.00 – 6.00.

 Precizăm că toate măsurile mai-sus menționate se aplică începând cu data de 01.08.2020, ora 00.00.

Biroul de Presă al Instituției Prefectului Județul Giurgiu

Care sunt considerentele pentru care acest comitet  a luat decizia asta? A crescut îngrijorător numărul persoanelor infectate în așa măsură încât să fim obligați să ”murim” cu masca la nas și pe temperaturi de 40 de grade?

Din câte știm, în municipiul Giurgiu numărul infectaților cu noul coronavirus nu este foarte mare, singura excepție făcând-o instituțiile publice subordonate Prefecturii unde cei infectați sunt din rândul conducerii, adică aceia care au fost chemați la raport, zilnic se pare, de prefecta sau subprefectul de Giurgiu.

Pentru ce atunci această măsură? De ce trebuie să sufere mii de oameni bolnavi sau bătrâni pentru care purtatul măștii la 35 de grade reprezintă un risc pentru sănătate, doar că Prefectura face politică în această instituție care, conform legilor în vigoare, este apolitică?

P.S Acest articol  este o opinie.

M.B

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
3
Silly
1

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica