Politica

Opinie: Impotența politică pierde încă o investiție la Giurgiu

O altă ”mare investiție” la Giurgiu, luată de liberali pe persoană fizică, s-a fâsâit: marea fabrică de baterii nu se mai construiește la Giurgiu, ci la Galați!

După ce fusese asumată cu surle și trâmbițe ca fiind marea realizare a PNL (deși la guvernare sunt împreună și cu PSD), cu participarea extraordinară a liderului Motreanu dar și a celorlalți parlamentari liberali, floșc!, s-a pleoștit și a dispărut!

Bineînțeles că n-a suflat niciunul nicio vorbuliță, așteptând ca lumea să uite, așa cum uită toate elucubrațiile lor electorale.

Și îngropată rămânea dacă nu ieșea pe turnantă ”aliatul” lor de guvernare, PSD Giurgiu, care se spală pe mâini de responsabilitate și, cu sete, îi trântește în cap o ditamai găleată cu lături dezvăluind ”adevărul” și acuzându-i de impotență politică pentru că, ce să vezi, le-a furat Galațiul investiția de sub nas.

Cred că nu vă așteptați să se adune toți, să discute, să-și pună cenușă în cap eventual, să vadă unde au greșit? Nu, că sunteți deștepți și ați cam început să-i mirosiți.

Deci, a început bălăcăreala: PSD că PNL nu e în stare să aducă o investiție, PNL că PSD are ministrul Economiei care a mutat investiția, că n-a făcut nimic să-i ajute, ba chiar a tras sfori ca ea să nu se facă aici ca să nu se laude ei, etc, etc.

Partea proastă este că ei chiar au dreptate, și unii și alții.

Ca să înțelegeți de ce, hai să divagăm puțin de la subiect și să vedem cum stau lucrurile prin politică, indiferent de partid.

V-ați întrebat vreodată de ce sunt județe care dau miniștri, secretari de stat, șefi de agenții, de direcții sau alte instituții ale statului la nivel central iar altele nu?

De ce în unele județe se fac investiții, unele chiar importante, iar în altele nu?

Pentru că unele organizații au lideri puternici, bine ancorați în conducerea centrală cu funcții la nivel național și care știu și pot să ceară, să negocieze sau să bată cu pumnul în masă ca să obțină aceste funcții și să-și numească oamenii.

Altele au lideri de paie, puși ca să îndeplinească ordine, să latre la adversari și să muște doar la comandă și cărora le tremură genunchii pentru funcție.

Aceste județe nu vor primi funcții de înalți demnitari pentru că ei nu contează, nu are cine să se impună pentru ele. Și nici investiții.

Trebuie știut că în politica noastră totul se hotărăște la nivelul central, acolo se negociază, acolo se împart interesele și câștigă județele care au cei mai puternici oameni. Spuneți-mi un singur om politic de la Giurgiu, indiferent de partid, care ar putea face asta pentru județul nostru!

Și amintiți-vă câți miniștri, și secretari de stat de la Giurgiu au avut cele două partide și cine le erau președinții atunci.

Iar totul se cuantifică în voturi. Câte voturi aduci.

Câștigi, ești la masă. Pierzi, aduni firimiturile de sub masă.

Revenind la subiect, era chiar de mirare ca fabrica asta să se construiască aici ținând cont de interesele electorale, financiare și sociale legate de ea.

Cine să lupte pentru ea?

Înșirați (în imaginație, evident) pe o sfoară, toți liderii politici și parlamentarii din Giurgiu și lipiți-i fiecăruia câte o hârtiuță pe care să scrie un lucru notabil, o realizare, o investiție, ceva, orice lucru bun și palpabil făcut pentru județul și orașul ăsta! În afară de lupte mărunte pentru funcții la nivel local și asigurarea unui loc eligibil la următoarele alegeri nu veți găsi nimic.

Așadar, nu vă așteptați ca în Giurgiu să se întâmple ceva bun și nici ca politicienii să-și pună cenușă în cap și să-și recunoască impotența politică, lipsa lor de valoare politică, singurele vinovate pentru situația economică dezastruoasă în care se zbate județul asta de zeci de ani.

Ei au alte interese, nu-i deranjați cu pretențiile voastre.

P.S M-a amuzat reproșul făcut pesediștilor cum că n-au venit alături de liberali să susțină această investiție.

Păi, închipuiți-vă că un dulău din haitele astea de câini care au pus stăpânire pe oraș, găsește pe stradă o bucată de friptură. Ce face? O  împarte frățește, cu tovarășii din haită sau o  trage la propriul bot, mârâind amenințător spre ceilalți câini? Dar ceilalți, rămași flămânzi, ce zic?…lasă, frate, tu ai găsit-o, a ta să fie!

P.P.S Nu tot Galațiul ne-a ”furat” și podul peste Dunăre?🤨

M.B

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica