Politica

Periodic, parlamentarii spun lucruri tâmpite!

Trecând peste faptul că niciodată copiii României nu au fost așa de batjocoriți  ca în anii acestei guvernări PNL – USR – UDMR, mai sunt și sadici, învârtind cuțitul în rana sensibilă creată de acest subiect.

După ce Guvernul își respinge propriile hotărâri în privința majorării alocațiilor luate în vremea când primul ministru era ministru de finanțe, se găsește un parlamentar să gliseze grațios spre marginea unui penibil, depășit doar de aroganța lui: vicepremierul Kelemen Hunor a propus partenerilor din coaliția de guvernare ca alocațiile pentru copii să fie diferențiate în funcție de familie.

Dacă propunere venea de la vreo caricatură de-asta neo-marxistă, putea fi de înțeles, dar de la marele Hunor e penibil.

Parlamentar din 2000 și ales pe viață se pare, Hunor n-are cum să nu știe că acest subiect al alocațiilor diferențiate a fost discutat încă din 2010, a fost reactualizat de guvernul Ponta în 2015 și nu s-a putut face nimic pentru că, alocația este un drept al copilului și nu al familiei.

In al doilea rand, un proiect de lege care prevedea acordarea de alocatii in functie de veniturile parintilor a fost deja respins de Parlament in 2010Proiectul a primit aviz negativ de la comisia juridica a Camerei Deputatilor, decizionala. „In urma dezbaterilor, cu unanimitate de voturi, s-a hotarat avizarea negativa a proiectului de lege deoarece sunt incalcate prevederile alin. (2) al art. 49 din Constitutia Romaniei, republicata”, se arata in avizul comisiei conduse la acea vreme de deputatul PSD Florin Iordache, coleg de partid cu ministrul Rovana Plumb si cu premierul Victor Ponta.

Aviz negativ au dat si comisia pentru buget, comisia pentru egalitate de sanse si comisia pentru munca. „Acesta este un drept al copilului si nu al familiei, ce trebuie acordat in mod nediscriminatoriu”, se arata in avizul negativ acordat in unanimitate de comisia de munca.

In acelasi timp, Alina Gorghiu, co-presedintele PNL, a reamintit ca exista o decizie a Curtii Constitutionale, 277 din 2006, care face referire la alocatiile copiilor. „Curtea a stabilit, inca din 2006, ca nu este permisa diferentierea cuantumului alocatiei pentru copii, nici in functie de veniturile parintilor, nici in functie de orice alta variabila”.

Atunci, de ce să vii cu asemenea propuneri? Așa, pentru că-ți permiți și ai de cine să-ți bați joc!

Sau poate că atunci nu s-a putut fiindcă venea de la PSD iar acum, că vine de la ei, e posibil. Și bine. Și legal.

#’ratiaidracu’cumelciivostri

M.B

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica