Politica

PSD va obliga Guvernul să respecte legea: depune moțiune de cenzură dacă PNL nu majorează punctul de pensie cu 40%

 

PSD a anunțat că intenționeză să  depună moțiune de cenzură dacă guvernul Orban modifică legea pensiilor și nu majorează punctul de pensie cu 40%, de la 1 septembrie, așa cum prevede legea în vigoare.

Nu este o ambiție politică a PSD, este o necesitate ca legea pensiilor să se aplice așa cum e acum în vigoare, au declarat liderii principalului partid de opoziție.

„Este o lege în vigoare, este o lege promulgată de președintele Iohannis și o lege pe care vrem să o aplicăm”, declara președintele PNL, Ludovic Orban, anul trecut în luna octombrie întrebat dacă noul Guvern va păstra majorarea de 40% a pensiilor prevăzută în legislație pentru luna septembrie a anului viitor.
Și ministrul Muncii, Violeta Alexandru, spunea, la sfârșitul lunii februarie că majorarea cu 40% a pensiilor va fi făcută de la 1 septembrie, banii fiind prevăzuți în buget, și a acuzat, din nou, PSD că întreține o frică la nivel public legată de acest subiect.

Era o promisiune până își vedeau sacii în căruță, se pare, pentru că acum încep să de înapoi și acuză criza economică pentru a nu respecta legea.

Acum însă, PSD este hotărât să oblige Guvernul să respecte legea și amenință deja cu moțiune de cenzură.

Majorarea pensiilor nu e un lux! Puterea de cumpărare a pensionarilor s-a prăbușit în pandemie! Avem aproape cele mai mici pensii din Europa. De două ori mai mici, decât cehii sau polonezii și infime față de statele occidentale. România este pe penultimul loc în Europa în privința pensiei medii – 322 euro, în 2019, chiar și după majorările succesive făcute de PSD.

1.987.720 de pensionari, adică 40% din totalul pensionarilor  României, au o pensie mai mică de 1000 de lei – info oficial Guvernul PNL a promis ca va respecta legea și a anunțat că banii de majorare sunt prinși în buget, inclusiv după rectificarea în contextul pandemiei. Deci nu pot invoca pandemia ca scuză!  Mai mult, Orban a motivat creșterea deficitului pentru că trebuie să majoreze pensiile.

Nu pensionarii trebuie să deconteze incapacitatea Guvernului de a veni cu un plan de relansare economică și nici să acopere sumele uriașe ajunse în buzunarele clientelei liberale!

Dacă nu știe, nu poate ori nu vrea să majoreze pensiile așa cum spune legea în vigoare guvernul Orban trebuie să plece. Bani sunt. Trebuie doar voință și pricepere!, spun liderii PSD.

 

 

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica