AdministratieSocialSportTimp liber

Săptămâna europeană a mobilității – Mobilitate durabilă și integrată, o investiție pentru Europa

În fiecare an, în perioada 16-22 septembrie, la nivel european este marcată Săptămâna Europeană a Mobilității, ocazie cu care în toate statele sunt derulate activități prin care autoritățile locale sunt încurajate să introducă și să promoveze măsuri durabile de transport, invitându-i pe cetățeni să utilizeze mijloace alternative de transport urban pentru un aer mai curat.

Tema din acest an este ”Smart and sustainable mobility – an investement for Europe” (”Mobilitate durabilă și integrată – o investiție pentru Europa”) și se axează pe o strategie inteligentă de mediu care să aducă economie în finanțele publice dar și în sectorul privat, de la nivel macro, la nivel micro și să fie în același timp prietenoasă cu mediul prin reducerea poluării și prin încurajarea mersului pe jos.

Cu acest prilej, în vederea promovării acestei inițiative, Primăria Municipiului Giurgiu va desfășura duminică, 18 septembrie, începând cu ora 10.00, mai multe activități recreative.

Acțiunile se vor derula pe pietonala Mircea cel Bătrân din municipiu și constă în concursuri de role, ciclism și desene pe asfalt. La concursuri sunt așteptați toți copiii și elevii din municipiul Giurgiu care doresc să participe la promovarea acestei inițiative. La finalul competițiilor, câștigătorii vor primi diplome și cadouri simbolice oferite de organizator.

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.