Politica

Se cam schimbă ”direcția vântului” în PSD Giurgiu!

 

Când s-a trezit cu Barbu trimis de la centru la ușa partidului, peste voința lui, Marian Mina a înghițit broasca râioasă și, cu un zîmbet chinuit, l-a prezentat drept candidatul PSD la Primăria Giurgiu.

Ca să dreagă busuiocul a inventat un sondaj în care chipurile Barbu era favorit, deși cu doar o lună în urmă jurase, cu gurița lui, că Măroiu era ”fruncea” tuturor sondajelor și nimeni altul candidatul.

Să fi uitat Mina că tocmai… acest Barbu i-o dăduse la temelieîn alegerile precedente? N-are cum, a durut prea tare, dar, așa e în politică!

Una peste alta, abia revenit în partidul unde nu mai era Bădălău să-i taie poftele de șefie, Nicolae Barbu se pare că a început să se miște precum peștele în apă: și-a readus în echipă oamenii loiali și care, asemenea lui, contribuiseră decisiv la înfrângerea din 2020 a PSD, organizează conferințe de presă, îi îndepărtează ușor pe toți cei care ar putea, la un moment dat, să-l incomodeze, într-un cuvânt se erijează într-un adevărat lider, pofta ce-o poftise el ani la rând.

Dar, gurile rele spun că e mai mult de atât, că ar fi început, cu de la el putere, să se amestece și să sugereze anumite ”conduite” unor funcționari din instituțiile controlate de PSD la nivel local, lucru pe care doar președintele partidului l-ar putea face.

Un exemplu este, conform surselor noastre, atacarea Bugetului Primăriei de către Prefectură.

În ultima conferință de presă, Barbu a declarat că NU va ataca bugetul dar că, atenție, ”Le-am dat voie (Sic!) consilierilor locali să conteste la Curtea de Conturi și la Prefectură realitatea Bugetului”.

În ceea ce-o privește pe doamna prefect, Barbu mai declară: ”Nu cred că nu-și va arunca, așa, o privire, vis-a-vis de corectitudinea lui, de sustenabilitatea lui”.

Fire hotărâtă în a-și atinge scopurile, se mai  spune că fostul primar ar fi ”convins-o” pe doamna prefect nu doar să-și ”arunce privirea pe buget”,  ba chiar să facă și niște schimbări în repartizarea funcționarilor care verifică legalitatea bugetelor locale, luîndu-i lui Mina, peste capul acestuia, pe omul lui de încredere pe care se baza pentru verificarea bugetelor UAT din județ și aducându-l unde? La municipiu.

Dacă informațiile se confirmă, asta ar fi chiar o victorie greu de înghițit a lui Barbu împotriva șefului său de partid, o confirmare a zvonurilor care spun că Nicolae Barbu începe să aibă un cuvânt tot mai greu în partid.

Rămâne să vedem ce se va întâmpla în continuare

Sincer, cu Barbu în coasta lui, și care mai are și protecție de la centru, nu-i văd zile ușoare lui Marian Mina, mai ales că nu are certitudinea că acesta nu-l va faulta din nou la următorele alegeri, așa cum a făcut-o în 2020.

Când e vorba de Barbu, orice e posibil.

M.B

 

 

What's your reaction?

Excited
0
Happy
2
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica