AdministratiePolitica

ALDE PNL și-au dat, din nou, „în petec”!

Ce protocol, ce colaborare, ce interes al cetățeanului? Lasă că mai importante sunt răzbunările și bătăliile politice…Mai important este să îi punem piedici primarului Barbu…Aaaa, ce ziceați, că nu mai e campanie electorală? N-are-a face, noi…tot Gigi Contra! Se blochează salarii? Ce, nu-s ale noastre! Blocăm activitatea unor direcții? Mare pagubă…Falimentăm o societate din subordine? Nu contează! Nu aprobăm un schimb de terenuri, în favoarea unor locuri de parcare? Sunt culmea și giurgiuvenii ăștia, să nu își mai ia mașini!

Pe scurt, așa credem că au gândit cei zece consilieri ALDE și PNL la prima ședință de consiliu local de la constituirea acestuia. Cert este că, pe rând, au „trântit” proiectele de hotărâre cu privire la modificarea bugetului local de venituri și cheltuieli, la un schimb de teren, și la scoaterea din impas – și de sub iminența falimentului – a SC TRACUM SA.

„De acum înainte, trebuie să vă gândiţi că proiectele au legătură între ele, că votul vostru poate fi unul unitar. Nu aţi votat bugetul, deci nu mai putem vira niciun ban către şcoli. Nu aţi votat nici susţinerea din bugetul local a unei diferenţe ce trebuie acoperite la taxa de colectare a gunoiului! Nici salarii către profesori nu vom putea acorda. Un buget este unitar. Oamenii trebuie să ştie cine este responsabil de toate acestea! Numai că n-o să las cetăţenii în această situaţie, că aşa vreţi dumneavoastră! Voi convoca o extraordinară cât mai repede şi, cu votul majorităţii PSD, vom reglementa toate aceste probleme!”, a declarat, la finalul şedinţei primarul Nicolae Barbu.

„Acțiunea” celor zece „opozanți” are efecte dezastruoase:

  • activitatea Serviciului Spații Verzi, Cimitire – blocată; efect – nu se mai întreține nimic din ce înseamnă spațiu verde în oraș; morții ar putea rămâne neîngropați, pentru că, după 1 iulie, nu mai pot fi eliberate documente pentru acest serviciu de către Compartimentul Spații Verzi, Cimitire;
  • salariile către cadrele didactice sau către alți angajați ai Primăriei NU SE VOR PLĂTI! De altfel, Gigi Oprișan, în calitate de inspector școlar general, a precizat: „Le transmit tuturor cadrelor didactice că, dacă pe 10 iulie nu își vor primi banii, nu este vina ISJ, nu a executivului din Primărie, ci a domnilor consilieri care nu au înțeles că aici nu votăm politic, ci votăm PENTRU CETĂȚENI!”
  • locurile de parcare din zona blocului 240 garsoniere de pe Negru Vodă dispar, accesul autospecialelor în zona blocului A6 va fi făcut cu greutate, ca urmare a rămânerii terenului respectiv în proprietatea unui cetățean din comuna Vedea.
  • curățenia generală de vară din instituțiile de învățământ va fi amânată.

Culmea nesimțirii a fost replica peneliștilor care au acuzat lipsa de informații cu privire la documentație…Da, domnilor, dar ce-ați păzit la ședințele de comisii? Chiar, după votul de azi, mai aveți tupeul să vă priviți alegătorii în ochi? Pe pariu că printre alegătorii voștri sunt și profesori? Aveți tupeu să îi priviți în ochi?

O.C.

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.