Politica

Astăzi, de ziua cinstirii Sf. Mare Mucenic Pantelimon, Biserica maramureșeană din curtea Spitalului Giurgiu și-a sărbătorit hramul

În fiecare an, pe 27 iulie, creştinii ortodocși îl praznuiesc pe Sfântul Mare Mucenic şi Tămăduitor, doctor fără arginţi Pantelimon, motiv de mare sărbătoare pentru preotul paroh, Liviu Mihail Neacșu și enoriașii Bisericii maramureșene de lemn din curtea Spitalului Județean de Urgență Giurgiu, care poartă hramul SF. Pantelimon.

Din cauza restricțiilor impuse de pandemie, slujba din acest an, oficiată spre cinstirea Sfântului ocrotitor al așezămintelor spitalicești a fost mai restrânsă față de alți ani și s-a desfășurat în incinta bisericii.

”În aceste încercări ale vremurilor, ne-am îndreptat mai abitir spre sfinții doctori, cei care sunt tămăduitori de suflete și de trupuri.

Noi suntem fericiți că avem un doctor ocrotitor, pe Sfântul Pantelimon, prea frumosul, prea blândul și prea minunatul.

Acestă frumusețe a Sfântului Pantelimon vine din interiorul său Hristic, din această viață pe care a închinat-o lui Hristos.

 

Nu întâmplător Sfântul are această lumină chemătoare, pe care a dobândit-o trăind întâlnirea cu Hristos! El a înțeles că școala de medicină pe care o urmase, cunoștințele pe care le dobândise, trebuiau încununate de ceva care era peste orice învățătură, de la  învățătorul învățătorilor, Domnul și Mântuitorul Hristos.

El a primit acest dar al vindecării, al cunoașterii lui Hristos și astfel, doctorul fizic devine nu numai tămăduitor de trup ci devine și tămăduitor de suflete.

Ceea ce ne-a dăruit Sf. Pantelimon se vede cu ochiul liber și, dincolo de Paraclisul din incinta Spitalului, dincolo de această bijuterie bisericească, ansamblul maramureșean așezat aici, în inima spitalului, iată că, de 17 ani, Sf. Pantelimon câștigă suflete pentru Împărăția lui Dumnezeu!

Sf. Pantelimon lucrează la patul bolnavului și dă tămăduire tuturor celor ce vor să-l primească, tuturor celor ce pot înțelege lucrarea sfinților”, a spus părintele Liviu Mihail Neacșu în predica sa de la sfârșitul slujbei.

 

Sfantul Pantelimon este unul dintre cei mai cunoscuți si iubiți sfinți ai Bisericii lui Hristos. Pomenit în data de 27 iulie, acest sfânt este adesea numit „doctor fără de arginți”, aratându-se prin aceasta cum că el n-a umblat după averi și s-a mulțumit cu ceea ce putea avea din rosturile lui si nu cerea de la nimeni să-i plătească pentru binefacerile făcute.

Sfântul Pantelimon este considerat ocrotitorul medicilor și tămăduitor al bolnavilor

Din cauza impunerilor cauzate de pandemie, tradiționalul preznic oferit enoriașilor a fost înlocuit  cu pachete conținând alimente pentru familiile nevoiașe din municipiul Giurgiu.

M.B

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica