Administratie

Primăria și măgarul lui Buridan

Mulți dintre dumneavoastră cunoașteți expresia “Măgarul lui Buridan” (“L’âne de Buridan”, cum spun francezii). Aceasta îşi are originea într-o fabulă a preotului şi filosofului francez Jean Buridan care spune că un măgar însetat şi înfometat, aşezat între o găleată cu apă şi un vas cu ovăz, nu se putea decide cu ce să înceapă – să-şi potolească setea sau să mănânce, riscând să piară din pricina ezitării lui, ceea ce s-a și întâmplat.

Aşadar, dacă se spune despre cineva că este precum “Măgarul lui Buridan”, înseamnă că respectivul este un om indecis, incapabil să ia o hotărâre, deşi ar avea posibilitatea să o facă.

În cazul de față este vorba despre onor Primăria orașului nostru, oraș care, în accepțiunea domnului primar, ar trebui să se numească comună și nu municipiu (sic!), și care aruncă pe piață o dezbatere despre viitorul fostei baze sportive ”Voința”.

Adică, ea, Primăria, vrea să facă ceva frumos acolo pentru giurgiuveni, dar nu știe ce: PATINOAR SAU BAZĂ SPORTIVĂ PENTRU PUGILISM ȘI SPORTURI DE CONTACT?

Știți bine că atunci când vrei să îngropi un subiect, faci o comisie de anchetă și…lungește-mi, Doamne, zilele, că până se ajunge la rezultat se uită.

Așa și cu această ”consultare” pe facebook unde comentariile câtorva cetățenilor vor decide, chipurile, o investiție.

Bineînțeles că oamenii se vor contra, unul va trage hăis, altul cea, și în final nu se va înțelege nimic.

Dacă nu e o cacealma folosită ca să se mai domolească criticile aduse noii administrații cum că n-a făcut nimic în oraș până acum, atunci mă tem că ”proiectul” va avea soarta măgarului lui Buridan, adică va muri zbătându-se în nehotărâre: PATINOAR SAU BAZĂ SPORTIVĂ PENTRU PUGILISM ȘI SPORTURI DE CONTACT? !

P.S Dacă nu ați avut răbdare să citiți tot ce am scris până aici, atunci vă fac un rezumat  ca să înțelegeți mai bine care e ideea: Face-ți, dracului, ce-oți face, numai faceți ceva, și nu mai trageți de timp că nu fraieriți pe nimeni!

M.B

What's your reaction?

Excited
0
Happy
1
In Love
1
Not Sure
0
Silly
2

You may also like

Comments are closed.