Politica

Centura Giurgiu Vest, un mare eșec preconizat

Un proiect important de infrastructură are toate șansele să fie un mare eșec, deși nu a fost nici început și nici constructorul nu a fost încă desemnat. Motivul: lucrarea este puternic subevaluată, la aproape jumătate din valoare, fapt ce face imposibilă realizarea ei.

În iunie 2022, Consiliul Județului Giurgiu scotea la licitație Centura Giurgiu vest, o șosea cu o lungime de 12 kilometri și profil de drum rapid 2X2 benzi. Toate bune, mai puțin un lucru: nu s-a ținut cont de majorările de preț din sectorul construcțiilor, motiv pentru care estimarea, de 300 de milioane de lei, este una total nerealistă.

Surse din piață au declarat pentru Puterea.ro că valoarea adevărată, ce rezultă în cazul unui deviz cu prețuri minime, este de 540 – 570 de milioane (în funcție de furnizorii agreați), aproape dublu față de valoarea estimată.

Citiți continuarea pe:  https://www.puterea.ro/motivele-pentru-care-centura-giurgiu-vest-are-toate-sansele-sa-fie-un-mare-esec/

Într-o declarație făcută pe data de 28 noiembrie 2022 pentru Radio România Actualități, Ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, s-a declarat nemulțumit de ritmul de derulare a proiectului centurii Giurgiu Vest:
Am semnat peste 50 de protocoale între Ministerul Transporturilor și autoritățile locale, dintr-un singur motiv, pentru că autoritățile locale știu mai bine și urmăresc mai bine lucrările. Vă spun că în perioada următoare o să fac o analiză și decizia probabil va fi de a lua înapoi la CNAIR gestiunea acestui proiect, pentru că eu vreau să existe centură la Giurgiu. Dacă merge în forma în care e acum gestionată de către Consiliul Județean, o să aveți peste zece ani”.

La rândul său, președintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu se apără și declară, tot în noiembrie 2022 pentru Radio România Actualități:

”Suntem pe finalul procedurii de evaluare. Au fost doi ofertanți. Probabil, într-o săptămână, maxim două, vor declara câștigătorul. Ministerul mai are de lucru, pentru că nu s-au finalizat exproprierile pe culoarul respectiv. Încercăm să ne corelăm cumva partea noastră de angajament cu ceea ce are de făcut ministerul pe această investiție, ca să începem în primăvară lucrurile”.

Rămâne de văzut dacă în primăvară vor începe lucrările, așa cum a asigurat Beianu sau nu.

Sursa Foto : CNAIR

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica