Politica

Județul Giurgiu intră sub două avertizări meteo de vreme rea pentru următoarele două zile

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, astăzi, două atenționări tip cod galben de precipitații însemnate cantitativ, polei și vânt în mai multe județe ale țării, printre care și Giurgiu.
Astfel, potrivit meteorologilor, de astăzi de la ora 18:00, până mâine dimineață la ora 10:00, vor fi precipitații îndeosebi sub formă de ploaie și lapoviță, iar local se va depune polei. Vântul va prezenta intensificări, cu viteze în general de 50-60 km/h.
A doua atenționare va intra în vigoare pe 27 ianuarie, la ora 10:00 și va fi valabilă până pe 28 ianuarie, la ora 22:00. În zonele joase de relief, la început vor fi precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie, apoi treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Local și temporar, vor fi și intensificări ale vântului, cu viteze în general de 50-60 km/h, care vor viscoli ninsoarea.

Pentru a preveni situațiile de urgență, ISU Giurgiu recomandă respectarea următoarelor măsuri:
– evitați deplasările pe timp de polei, viscol şi ninsoare puternică, iar dacă acest lucru nu este posibil, informați-vă, în prealabil, asupra condițiilor de drum;
– înainte de plecare, asigurați-vă că sistemul de încălzire funcţionează, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.);
– parcați autoturismele la distanță sigură față de copaci sau stâlpi de electricitate;
– urmăriți la posturile radio/tv buletinele meteorologice şi recomandările autorităţilor.
Pentru că temperaturile vor fi destul de scăzute, sfătuim cetățenii să verifice sobele, centralele termice şi coşurile de evacuare a fumului, astfel încât acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile din apropiere.

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica