EditorialPolitica

Cine vrea să facă podul?

La fiecare tur de alegeri, peneliștii giurgiuveni au câte un „set” de marote electorale. La locale, o țin una și bună cu o clădire lăsată în paragină de ani de zile, tot de un primar liberal, Lucian Iliescu, pe numele lui (Casa Tineretului), pe care Beianu o construiește înainte de fiecare mandat, dar niciodată nu se apucă de ea și, în consecință, nici nu o termină.

Acum, a venit rândul alegerilor parlamentare. Normal, și marota e mai…mare! De data asta, sunt hotărâți, zic ei, să facă…podul! Nu, nu e vorba despre exercițiul acela simplu din gimnastică, ci de un pod peste un râu. Vorbesc ei despre Podul de la Grădiștea, de peste râul Argeș, prăbușit ca urmare a inundațiilor din 2005. Să aibă liberalii o memorie atât de scurtă, încât să uite că, la momentul prăbușirii, ministru al transporturilor era unul de-al lor? Era Gheorghe Dobre, un vajnic membru al partidului din care provine Gheorghe Ștefan (PD, la vremea aceea), actual lider al PNL-ului giurgiuvean.

Și acum, la 11 ani de când nu se mai circulă pe calea ferată între Giurgiu și București, PNL, prin vocea lui Gheorghe Ștefan vine și promite, în cadrul conferinței de presă de vineri, 28 octombrie, că va face „tot ce se poate” ca să redea circulației acest pod. Mai mult, ca și cum nu era de ajuns că intrase în penibil cu afirmațiile legate de reconstrucția podului (apropo, domnule Ștefan…au fost oamenii dumneavoastră ani la rând la conducerea ministerului de resort, și s-a făcut strict ZERO pentru acest monument istoric, de altfel), același Gheorghe Ștefan mai dă o „bombă”: vrea să facă, dacă va fi nevoie, referendum în fiecare localitate de pe traseul vechii linii ferate, cu tema reluării circulației feroviare! Asta dacă nu va găsi înțelegere la Ministerul Transporturilor. Chiar, domnule Ștefan, de câte ori ați intervenit în favoarea giurgiuvenilor cărora le cereți acum votul? De câte ori ați solicitat Ministerului de resort (și nu în campanii electorale, ci în afara lor) să rezolve problema podului? Ca și în cazul premierului pe care îl susțineți acum, răspunsul e același: ZERO!

Ca să nu intrați și mai mult în penibil, rezumați-vă doar la a face podul acasă, pentru că de cel de peste Argeș are cine să se ocupe să îl refacă…

O.C.

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Editorial