Politica

Consilierul local PSD, Codruț Câinaru, se implică în rezolvarea problemei câinilor comunitari

 

În ultima ședință a Consiliului Local, consilierul PSD, Codruț Câinaru, a solicitat o discuție privind situația semnalată de mai mulți cetățeni în privința cîinilor aflați liberi pe străzile orașului.

Subiectul a fost deschis și în contextul tragediei petrecute cu puțin timp în urmă în Capitală când o femeie a fost omorâtă de cîinii fără stăpân.

Reacția primarului Adrian Anghelescu a fost aceea de a-l invita pe domnul consilier să se ocupe personal de această problemă.

Deși îndemnul primarului a sunat oarecum ironic, Codruț Câinaru a luat în serios această problemă, drept pentru care ieri, 7 februarie, împreună cu directorul GSL, Marius Duca, a mers la Adăposul Public de Câini pentru a se interesa personal de situația de acolo.

”Consider o problemă extrem de serioasă aceasta a câinilor comunitari pentru că ea poate genera, așa cum am văzut, astfel de drame. Ca și consilieri aleși de cetățeni avem obligația să rezolvăm într-un fel această problemă.

Știu că s-a mai încercat acest lucru dar, dacă nu s-au văzut și rezultatele, înseamnă că abordarea a fost greșită. De aceea am hotărât să mă implic, să verific personal care este situația.

În sensul ăsta am venit la adăpost, am stat de vorbă cu domnul director al GSL, domnul Marius Duca dar și cu doamna doctor veterinar Iulia Vărzaru care sincer, a reușit să-mi schimbe abordarea pe care o aveam legat de acest subiect. Am aflat o mulțime de lucruri bune despre activitatea in acest adăpost și am să înțeles  ca doar eutanasierea câinilor nu va rezolva problema, lucru care s-a văzut până acum.

Doar prin identificare, microcipare și sterilizare, inclusiv a celor cu stăpân dar și adopții putem ca, în minimum doi ani, să obținem rezultate mulțumitoare.

Am plecat de la adăpost cu o altă stare de spirit și cu convingerea că, împreună, administrație locală, cetățeni, asociații pentru protectia animalelor, avem obligația să găsim o rezolvare. Cel puțin eu, nu voi abandona această problemă”, a declarat Codru Câinaru.

 

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica